קציצות איטלקיות בזיתים וחצילים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות איטלקיות בזיתים וחצילים

קציצות נהדרות, נימוחות וטעימות להפליא. אפשר להשתמש גם בזיתים מגולענים אבל כדאי לדעת: רוב הזיתים המגולענים (במיוחד אלה בקופסאות השימורים במרכולים) הם באיכות נחותה, לכן כדאי לרכוש זיתים במעדנייה טובה או בשווקים. אלה המיובאים מיוון משובחים במיוחד

8 מנות דרגת קושי: קל
קציצות איטלקיות 
בזיתים וחצילים
לימור לניאדו תירו
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 7

רכיבים

2 חצילים בינוניים קלופים לפסים וחתוכים לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור

לתערובת הקציצות:

1/2 קילו בשר בקר טחון טרי
1 בצל בינוני קלוף
צרור עלי פטרוזיליה שטופים
צרור נדיב של עלי בזיליקום שטופים
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט פפריקה חריפה

לרוטב:

3 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
1/3 כוס זיתים ירוקים (עדיף יווניים גדולים)
1/3 כוס זיתים שחורים (עדיף קלמטה)
2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (800 גרם בסה"כ), עדיף יבוא מאיטליה
1 ו-1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/4 כפית פלפל שאטה חריף
עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים בקערה קוביות חצילים, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה, ואופים 30 דקות, מערבבים מדי פעם. מוציאים מהתנור לאחר שהחצילים השחימו יפה.

מכינים את הקציצות:

במעבד מזון טוחנים בצל, פטרוזיליה ובזיליקום עד קבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה עם החצילים ומוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות. מוזגים לסיר רחב 3 כפות שמן זית ומטגנים את שיני השום והזיתים למשך חצי דקה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים. מרתיחים ומבשלים חמש דקות על אש בינונית בסיר לא מכוסה. מוסיפים את הקציצות (מסדרים להן מקום כדי שיצופו היטב ברוטב), מפזרים עלי בזיליקום, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עשרים דקות על בעבוע עדין וללא ערבוב. מערבבים בזהירות את הקציצות, מכסים וממשיכים בבישול עוד עשרים דקות. מפזרים עוד עלי בזיליקום קצוצים ומגישים על אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות