תבשיל של חומוס, דלעת, כרובית וטופו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל של חומוס, דלעת, כרובית וטופו

התבשיל הזה נולד מזיכרון ישן וטוב של תבשיל שאכלתי אצל משפחה בכפר קטן בשם ליקיר למרגלות ההימליה ההודית. שם הוא הוגש עם פניר (גבינה הודית), שהוחלף בטופו, שגם הוא כמו הפניר יודע לספוג ולהכיל את כל טעמי התבלינים. נהדר

10 מנות דרגת קושי: קל
 תבשיל של חומוס,  דלעת, כרובית וטופו
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס וחצי גרגרי חומוס מושרים לילה

3 כפות שמן
4 בצלים פרוסים לחצאי טבעות דקות
2 גזרים מגוררים גס על פומפייה (אפשר בדיסקית הגירור במעבד מזון)
4 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ או מגורר
600 גרם (נטו) דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
כרובית בינונית שטופה ומופרדת לתפרחות
חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס חלב קוקוס
 

תבלינים:

10 חוטי זעפרן
כפית גרגרי כוסברה טחונים
כפית מלח
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל קאיין או שבבי צ'ילי
חצי כפית כורכום

הוראות הכנה

מסננים ושוטפים את החומוס. מעבירים לסיר גדול, מוסיפים הרבה מים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שצף מעל. מנמיכים את האש ומבשלים, תוך בעבוע עדין, שעה וחצי ללא כיסוי. מסננים ושומרים את מי הבישול. בינתיים מחממים שמן בסיר בינוני שנכנס לתנור ומטגנים את הבצלים עד השחמה קלה, מוסיפים גזרים, שום וג'ינג'ר ומטגנים עשר דקות. מוסיפים קוביות דלעת, פרחי כרובית, טופו ואת החומוס המסונן ומערבבים קלות. מוזגים לסיר חצי כוס חלב קוקוס. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה בינונית את כל התבלינים ומוזגים עליהם כוס וחצי ממי בישול החומוס (אם חסר, מוסיפים עוד מים רותחים). מערבבים היטב ומעבירים לסיר. מרתיחים, מכסים במכסה הרמטי ומעבירים לתנור. אופים שעה וחצי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות