מתכון

תבשיל חיטה ועדשים עם פורטובלו וערמונים

זהו התבשיל הטבעוני הכי טעים שאני מכירה, תנסו ותבינו למה. מי שנמנעים מגלוטן יכולים להמיר את החיטה בכוסמת ירוקה. זמן בישולה המוקדם קצר יותר ונמשך עשר דקות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות
תבשיל חיטה ועדשים עם פורטובלו וערמונים

רכיבים

  • כוס וחצי חיטה מושרית לכמה שעות או לילה (אפשר גם חיטה מלאה)
  • כוס עדשים שחורות שטופות
  • 3 כפות שמן
  • 3 כרישות פרוסות לעיגולים דקים
  • צרור תימין קשור בחוט
  • 8 פטריות פורטובלו גדולות
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • 3 שקיות (300 גרם) ערמונים בוואקום
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 15 שזיפים מיובשים מגולענים

הוראות הכנה

מסננים ושוטפים את החיטה. מעבירים לסיר גדול, מוסיפים הרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך בעבוע עדין 20 דקות. מסירים את הקצף שצף מעל. מוסיפים לסיר את העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד חמש דקות. מסננים. בינתיים מחממים שמן בסיר בינוני שנכנס לתנור ומטגנים את הכרישות וצרור התימין עד שקיפות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את שני סוגי הפטריות ומסירים להן את הרגליים. את הפורטובלו חותכים לפרוסות עבות. כעת מוסיפים לסיר עם הכרישה את כל החומרים בשכבות: קודם את כל הפטריות, אחר כך את הערמונים ובסוף את החיטה עם העדשים. שמים בקערה את כל התבלינים, הסילאן ו-2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומוזגים מעל החיטה. מפזרים שזיפים, מכסים במכסה הרמטי ואופים שעה וחצי. מדי פעם אוספים בעזרת כף גדולה את הנוזלים שהצטברו בתחתית הסיר ומוזגים מעל החיטה.

תגובות