תבשיל חיטה ועדשים עם פורטובלו וערמונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל חיטה ועדשים עם פורטובלו וערמונים

זהו התבשיל הטבעוני הכי טעים שאני מכירה, תנסו ותבינו למה. מי שנמנעים מגלוטן יכולים להמיר את החיטה בכוסמת ירוקה. זמן בישולה המוקדם קצר יותר ונמשך עשר דקות

10 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל חיטה ועדשים עם פורטובלו וערמונים
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס וחצי חיטה מושרית לכמה שעות או לילה (אפשר גם חיטה מלאה)

כוס עדשים שחורות שטופות
3 כפות שמן
3 כרישות פרוסות לעיגולים דקים
צרור תימין קשור בחוט
8 פטריות פורטובלו גדולות
סלסלת פטריות שמפיניון
3 שקיות (300 גרם) ערמונים בוואקום

כפית וחצי מלח

כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
3 עלי דפנה
4 כפות סילאן
2 כוסות מים רותחים
15 שזיפים מיובשים מגולענים

הוראות הכנה

מסננים ושוטפים את החיטה. מעבירים לסיר גדול, מוסיפים הרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך בעבוע עדין 20 דקות. מסירים את הקצף שצף מעל. מוסיפים לסיר את העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד חמש דקות. מסננים. בינתיים מחממים שמן בסיר בינוני שנכנס לתנור ומטגנים את הכרישות וצרור התימין עד שקיפות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את שני סוגי הפטריות ומסירים להן את הרגליים. את הפורטובלו חותכים לפרוסות עבות. כעת מוסיפים לסיר עם הכרישה את כל החומרים בשכבות: קודם את כל הפטריות, אחר כך את הערמונים ובסוף את החיטה עם העדשים. שמים בקערה את כל התבלינים, הסילאן ו-2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומוזגים מעל החיטה. מפזרים שזיפים, מכסים במכסה הרמטי ואופים שעה וחצי. מדי פעם אוספים בעזרת כף גדולה את הנוזלים שהצטברו בתחתית הסיר ומוזגים מעל החיטה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות