תבשיל של עדשים וירקות שורש צלויים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל של עדשים וירקות שורש צלויים

זה לא בדיוק תבשיל ולא בדיוק תוספת, זה משהו בין לבין, מהאזורים הלא מוגדרים האהובים עלי במיוחד. מה שהיא לא תהיה, זו מנה נהדרת

8-10 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל של עדשים וירקות שורש צלויים
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

כוס ו-3\2 (300 גרם) עדשים שחורות שטופות

2 שומרים שטופים וחתוכים לאורך לשמיניות
2 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לשמיניות
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
פלפל ירוק חריף
ראש שום שלם חצוי לרוחב
3 כפות שמן זית
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
5 ענפי תימין
2 עגבניות מגוררות על פומפייה או מרוסקות במעבד מזון קטן
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות שמן זית
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון
כוס וחצי מים רותחים
רבע כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית גדולה (שאפשר להגיש אותה לשולחן) שומרים, סלקים, בצלים, תפוחי אדמה, שורש סלרי ופטרוזיליה, פלפל חריף ואת שני חצאי ראש השום. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים ענפי תימין וצולים שעה, ללא כיסוי. שמים בסיר בינוני עדשים ומים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות. מסננים ומעברים לקערה. מוסיפים לעדשים עגבנייה מגוררת, בצל ירוק, שמן זית, פלפל שחור וכמון ומערבבים. מפזרים את העדשים בין הירקות הצלויים, מוזגים כוס וחצי מים רותחים, מכסים במכסה הרמטי או ברדיד אלומיניום וצולים שעה. מפזרים מעל מעט מלח ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות