מתכון

עוגת תפוזים מבושלים

עוגה נהדרת לכל שומרי הכשרות והגזרה, אין בעוגה הזאת כלל שמן. לאחר האפייה היא צונחת מעט. למי שזה מפריע, איבוק נדיב באבקת סוכר מסתיר את הסדקים. תבנית בקוטר 26 משומנת, מקומחת ומרופדת בתחתית בנייר אפייה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
עוגת תפוזים מבושלים
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 2 תפוזים קטנים (למיץ) שטופים היטב במים וסבון
  • 6 ביצים, בטמפ' החדר
  • קורט מלח
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כוסות (180 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

סירופ

  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

מניחים את התפוזים בסיר בינוני, מוסיפים מים עד 3/4 גובה התפוזים ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות, מגלגלים מדי פעם את התפוזים. מסננים ומצננים. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות בינונית־גבוהה ביצים, מלח וסוכר למשך 10 דקות. בינתיים קוטמים את שני קודקודי הפרי של התפוזים המבושלים ומסירים את הגרעינים והליבה. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים למחית גסה במעבד מזון. מעבירים לקערה. מעבירים כוס וחצי מהקצף לקערה עם רסק התפוזים ומקפלים בעזרת מרית עד קבלת תערובת אחידה. מנפים לצלחת שקדים טחונים, קמח וגרידת התפוז. בעזרת מרית גומי מקפלים ידנית לתוך הקצף את תערובת היבשים ולאחר מכן בשלוש פעמים את רסק התפוזים. מעבירים לתבנית ואופים 20 דקות. מפחיתים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים באפייה עוד 35 דקות. בינתיים מחממים בסיר קטן את חומרי הרוטב, מרתיחים ומבשלים 2 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים מיד סכין בין העוגה לדפנות התבנית. מוזגים את הסירופ מעל העוגה ומצננים. אפשר לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ