עוגת תפוזים מבושלים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת תפוזים מבושלים

עוגה נהדרת לכל שומרי הכשרות והגזרה, אין בעוגה הזאת כלל שמן. לאחר האפייה היא צונחת מעט. למי שזה מפריע, איבוק נדיב באבקת סוכר מסתיר את הסדקים. תבנית בקוטר 26 משומנת, מקומחת ומרופדת בתחתית בנייר אפייה

דרגת קושי: קל
עוגת תפוזים מבושלים
לימור לניאדו תירו
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 תפוזים קטנים (למיץ) שטופים היטב במים וסבון

6 ביצים, בטמפ' החדר

קורט מלח

כוס (200 גרם) סוכר לבן

2 כוסות (180 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

סירופ:

3 כפות מיץ תפוזים

3 כפות מיץ לימון

3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

מניחים את התפוזים בסיר בינוני, מוסיפים מים עד 3/4 גובה התפוזים ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות, מגלגלים מדי פעם את התפוזים. מסננים ומצננים. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות בינונית־גבוהה ביצים, מלח וסוכר למשך 10 דקות. בינתיים קוטמים את שני קודקודי הפרי של התפוזים המבושלים ומסירים את הגרעינים והליבה. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים למחית גסה במעבד מזון. מעבירים לקערה. מעבירים כוס וחצי מהקצף לקערה עם רסק התפוזים ומקפלים בעזרת מרית עד קבלת תערובת אחידה. מנפים לצלחת שקדים טחונים, קמח וגרידת התפוז. בעזרת מרית גומי מקפלים ידנית לתוך הקצף את תערובת היבשים ולאחר מכן בשלוש פעמים את רסק התפוזים. מעבירים לתבנית ואופים 20 דקות. מפחיתים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים באפייה עוד 35 דקות. בינתיים מחממים בסיר קטן את חומרי הרוטב, מרתיחים ומבשלים 2 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים מיד סכין בין העוגה לדפנות התבנית. מוזגים את הסירופ מעל העוגה ומצננים. אפשר לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות