מתכון

עוגת תפוזים הפוכה

עוגת תפוזים יפהפייה, נהדרת להגשה לאחר ארוחה חגיגית חורפית

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת תפוזים הפוכה

רכיבים

  • 5 תפוזים שטופים במים ובסבון
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • לסירופ:
  • כוס וחצי (375 מ"ל) מים
  • כוס (200 גרם) סוכר

בצק

  • 120 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • גרידה משני תפוזים
  • 3 ביצים
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • חצי מכל (125 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח מנופה
  • 2/3 כוס (60 גרם) שקדים טחונים מנופים במסננת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מגררים את הקליפה של שני תפוזים (מתוך החמישה, לשימוש מאוחר יותר). קוטמים את שני קודקודי הפרי של חמשת התפוזים. מעמידים אותם על קרש חיתוך וחותכים את קליפת הפרי בעזרת סכין חדה ומשתדלים להעביר את הסכין בין קליפת הפרי לבשר התפוז. מסובבים את התפוז על צירו עד שכל הקליפה תוסר ויתגלו בקבוקוני פרי ההדר ללא המעטה הלבן הדק העוטף את הפלח. חותכים לפרוסות עגולות בעובי חצי ס"מ.

מכינים את הסירופ: מניחים בסיר בינוני מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומוסיפים את פלחי התפוז, מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות על בעבוע עדין. מסננים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. במחבת שאפשר להכניס לתנור ממיסים חמאה (30 גרם) וחצי כוס סוכר חום על אש קטנה ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות. מורידים מהאש ומסדרים את פרוסות התפוזים בעיגול, חופפות מעט כמו רעפים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים חמאה, סוכר לבן וגרידת תפוז למשך 5 דקות, מוסיפים ביצים, אחת אחר השנייה, מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומערבלים. מנפים לצלחת קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים אותם למערבל ומערבלים מעט מאוד. עורמים את הבצק מעל התפוזים, מיישרים מעט ואופים 40 דקות. מצננים עשר דקות והופכים על צלחת הגשה. מצננים ושומרים בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ