מתכון

עוגת תפוזים בחמש דקות

זאת אחת מהעוגות הקבועות שלי בחורף, אני אופה אותה כמעט בכל שבוע. גם קלה להכנה וגם טעימה במיוחד

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית לאינגליש קייק
עוגת תפוזים בחמש דקות
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • מכל שמנת חמוצה
  • גרידה משני תפוזים
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח תופח מנופה
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. טורפים חמאה, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה בקערה גדולה עם מטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים גרידת תפוז, מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומערבבים היטב. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים מעט. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 50 דקות. מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ