מתכון

עוגת גזר־בננות טבעונית

הוא הופך את העוגה ללחה, אוורירית ומתוקה במידה. עכשיו כשהסוכר יורד מגדולתו אפשר לחזור אל המלך הטבעי שתמיד היה שם. אין כמוהו גזר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
3 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגליש קייק משומנת
עוגת גזר־בננות טבעונית

רכיבים

  • תבנית אינגליש קייק משומנת
  • 4 בננות בשלות ומעוכות
  • 2 כוסות גזר מגורר (200 גרם)
  • רבע כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
  • חצי כוס שמן זית
  • 3/4 כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
  • גרידת תפוז
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • אבקת סוכר לזרייה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות. מערבבים בקערה בננות, גזר, מיץ תפוזים וקוניאק ומשרים כמה דקות, מערבבים מדי פעם. מנפים לקערה נוספת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, מערבבים מעט. מוסיפים לקערה עם הגזר והבננות שמן זית, סוכר וגרידת תפוז. מערבבים היטב ומוסיפים ובבת אחת את כל היבשים. מערבבים קלות (לא יותר מדי). יוצקים לתבנית משומנת ואופים 50 דקות. מצננים וזורים אבקת סוכר.

תגובות