עוגת גזר, תמרים ואגוזי לוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גזר, תמרים ואגוזי לוז

עוגת גזר לחה, גבוהה ומרשימה. להגשה חגיגית אפשר לצפות אותה בקרם שמנת חמוצה ולקשט בגרידת תפוז או לימון

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ דרגת קושי: קל
עוגת גזר, תמרים ואגוזי לוז
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

4 ביצים בטמפרטורת החדר

כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה

כוס (250 מ"ל) שמן זית או חמניות

5 כוסות גזר מגורר (500 גרם)

8 תמרים מג'הול מגולענים וקצוצים

100 גרם אגוזי לוז או מלך קלויים, וקצוצים גס

2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה

כפית וחצי אבקת אפייה

כפית קינמון

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

לציפוי (אבקת סוכר או קרם שמנת):

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח, מערבבים מעט.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קרם תפוח. מנמיכים את מהירות המערבל ומזליפים שמן תוך כדי ערבול. מוסיפים גזר, תמרים ואגוזי לוז ומערבלים דקה. מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים בבת אחת את תערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד. יוצקים לתבנית ואופים שעה.

מצננים ומגישים עם אבקת סוכר או עם ציפוי. לציפוי: מחממים תנור ל–150 מעלות. בקערה מערבבים שמנת חמוצה, אבקת סוכר ווניל ויוצקים מעל העוגה. אופים 7 דקות. מקררים 12 שעות לפני ההגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות