מתכון

מאפינס גזר־תפוז בחמש דקות

מאפינס טעימים, בריאים ומהירי הכנה. חטיף מושלם שאפשר לארוז לעבודה או לשלוח עם הילדים לבית הספר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 מאפינס
מאפינס גזר

רכיבים

  • 2 כוסות גזר מגורר
  • רבע כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דחוס
  • שליש כוס (100 גרם) דבש
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • רבע כוס שמן זית
  • גרידת תפוז
  • רבע כוס פירות מיובשים קצוצים כמו: קליפת תפוז מסוכרת, תמרים, שזיפים, משמשים או צימוקים שחורים
  • כוס ורבע (180 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלאה.
  • שקית אבקת אפייה
  • כפית קינמון
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח

לזרייה מעל

  • 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • כף שומשום לבן או מלא
  • כף שומשום שחור
  • רבע כפית קינמון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות. משרים בקערה גזר ומיץ תפוזים לכמה דקות, מערבבים מדי פעם. מנפים לקערה נוספת קמח כוסמין, אבקת אפייה, קינמון, סודה לשתייה ומלח, מערבבים מעט. מוסיפים לקערה עם הגזר סוכר, דבש, ביצים, שמן וגרידת תפוז. מערבבים היטב ומוסיפים פירות מיובשים ובבת אחת את כל היבשים. מערבבים קלות בלבד. יוצקים לתבנית שקעים למאפינס מרופדת במנג'טים עד 3/4 גובה. מערבבים בקערה שקדים, שומשום לבן ושחור וקינמון וזורים מעל המאפינס.

אופים 25 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה במקום מוצל.

תגובות