מאפינס גזר־תפוז בחמש דקות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפינס גזר־תפוז בחמש דקות

מאפינס טעימים, בריאים ומהירי הכנה. חטיף מושלם שאפשר לארוז לעבודה או לשלוח עם הילדים לבית הספר

12 מאפינס דרגת קושי: קל
מאפינס גזר
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כוסות גזר מגורר

רבע כוס מיץ תפוזים

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דחוס

שליש כוס (100 גרם) דבש

3 ביצים בטמפרטורת החדר

רבע כוס שמן זית

גרידת תפוז

רבע כוס פירות מיובשים קצוצים כמו: קליפת תפוז מסוכרת, תמרים, שזיפים, משמשים או צימוקים שחורים

כוס ורבע (180 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלאה.

שקית אבקת אפייה

כפית קינמון

רבע כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

לזרייה מעל:

3 כפות שקדים מולבנים פרוסים

כף שומשום לבן או מלא

כף שומשום שחור

רבע כפית קינמון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות. משרים בקערה גזר ומיץ תפוזים לכמה דקות, מערבבים מדי פעם. מנפים לקערה נוספת קמח כוסמין, אבקת אפייה, קינמון, סודה לשתייה ומלח, מערבבים מעט. מוסיפים לקערה עם הגזר סוכר, דבש, ביצים, שמן וגרידת תפוז. מערבבים היטב ומוסיפים פירות מיובשים ובבת אחת את כל היבשים. מערבבים קלות בלבד. יוצקים לתבנית שקעים למאפינס מרופדת במנג'טים עד 3/4 גובה. מערבבים בקערה שקדים, שומשום לבן ושחור וקינמון וזורים מעל המאפינס.

אופים 25 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה במקום מוצל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות