אורז עם מש וזעפרן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז עם מש וזעפרן

על גבי צלחת מתכת גדולה עורמים מיני תבשילים בקערות מתכנת קטנות ("קטורי"), מגישים למרכז השולחן וכל סועד לוקח לעצמו ואוכל בידיים

4 מנות דרגת קושי: קל
אורז עם  מש וזעפרן
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חצי כוס מש מושרית ללילה במים ומסוננת

כוס אורז בסמטי מושרה לחצי שעה ומסונן
2 כפות שמן תירס או קנולה
כפית זרעי כמון שלמים
רבע כפית הל טחון
10 חוטי זעפרן
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

מוזגים 3 כוסות מים קרים לסיר בינוני, מוסיפים את המש ומרתיחים. מסירים את הקצף בעזרת כף רחבה ושטוחה. מבשלים ללא מכסה תוך בעבוע עדין במשך 10 דקות. מעבירים למסננת ומסננים. בסיר בינוני מחממים שמן, מוסיפים את האורז, המש וכל התבלינים ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות.

מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומנמיכים את הלהבה לקטנה מאוד. מבשלים ללא הרמת המכסה למשך 20 דקות בדיוק. משאירים מכוסה לעוד עשר דקות לפחות לפני שמערבבים. מרימים את המכסה, ממליחים, מערבבים ביד קלה ומגישים לצד דאל ויוגורט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות