דאל עדשים כתומות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דאל עדשים כתומות

מכיוון שרוב ההודים מקפידים על תזונה צמחונית, תכיל ארוחת הטאלי לפחות סוג אחד של תבשיל קטניות - "דאל"

4 מנות דרגת קושי: קל
דאל עדשים כתומות
לימור לניאדו תירו
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

5 כוסות מים
2 כפות שמן זית או גהי
1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושות
כפית וחצי ג'ינג'ר טרי מגורר
כפית כמון
כפית גרגירי כוסברה טחונים
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן טחון
רבע כפית כורכום

הוראות הכנה

שמים בסיר עדשים ומים, מרתיחים ומסירים את הקצף מפני הנוזל. מכסים חלקית, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 45 דקות.

מוזגים למחבת כף שמן זית ומטגנים בצלים עד שקיפות. מעבירים את הבצלים לסיר המבעבע. באותה מחבת מחממים כף שמן זית נוספת ומטגנים את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורר תוך כדי ערבוב למשך דקה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים דקה או עד שהתבלינים מפיצים ריח נעים. מעבירים את תכולת המחבת לדאל. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות. מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים לבל ייווצרו גושים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף עוד מים במידה שהדאל הסמיך מדי. מגישים עם אורז ובצל ירוק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות