דאל עדשים כתומות

מכיוון שרוב ההודים מקפידים על תזונה צמחונית, תכיל ארוחת הטאלי לפחות סוג אחד של תבשיל קטניות - "דאל"

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
דאל עדשים כתומות
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
  • 5 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית או גהי
  • 1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית וחצי ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כפית כמון
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן טחון
  • רבע כפית כורכום

הוראות הכנה

שמים בסיר עדשים ומים, מרתיחים ומסירים את הקצף מפני הנוזל. מכסים חלקית, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 45 דקות.

מוזגים למחבת כף שמן זית ומטגנים בצלים עד שקיפות. מעבירים את הבצלים לסיר המבעבע. באותה מחבת מחממים כף שמן זית נוספת ומטגנים את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורר תוך כדי ערבוב למשך דקה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים דקה או עד שהתבלינים מפיצים ריח נעים. מעבירים את תכולת המחבת לדאל. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות. מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים לבל ייווצרו גושים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף עוד מים במידה שהדאל הסמיך מדי. מגישים עם אורז ובצל ירוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ