דאל עדשים שחורות, מש וחומוס

מנה המזינה מכולן והיא מבוססת על אחד או יותר משפע הקטניות המצויות בהודו: אפונה ירוקה או צהובה, עדשים מכל הצבעים, שעועית מש ירוקה או שחורה, שעועית לבנה, אדומה או שחורה, וחומוס

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
דאל עדשים שחורות,  מש וחומוס
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • חצי כוס עדשים שחורות שטופות ומסוננות
  • רבע כוס מש מושרית ללילה במים ומסוננת
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפוא)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות עלי נענע או עלי כוסברה מיובשים
  • כפית כמון, כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • רבע כפית כורכום
  • 1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות גסות
  • 2 עגבניות קטנות בשלות קצוצות גס
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר

להגשה

  • : טחינה או יוגורט, קורט פלפל קאיין או צ'ילי גרוס

הוראות הכנה

שמים בסיר עדשים, מש ומים, מרתיחים ומסירים את הקצף. מכסים חלקית, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 30 דקות.

בקערת מעבד מזון קטנה טוחנים בצל, עגבניות, שום וג'ינג'ר עד קבלת מחית חלקה. מוזגים למחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את התבלינים למשך דקה. מוסיפים את המחית למחבת עם התבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב שתי דקות. מעבירים את תכולת המחבת לסיר עם העדשים המבושלות. מערבבים היטב, מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות. מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים לבל ייווצרו גושים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף עוד מים במידה שהדאל הסמיך מידי. מגישים עם אורז, יוגורט ומעט צ'ילי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ