דאל עדשים שחורות, מש וחומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דאל עדשים שחורות, מש וחומוס

מנה המזינה מכולן והיא מבוססת על אחד או יותר משפע הקטניות המצויות בהודו: אפונה ירוקה או צהובה, עדשים מכל הצבעים, שעועית מש ירוקה או שחורה, שעועית לבנה, אדומה או שחורה, וחומוס

4 מנות דרגת קושי: קל
דאל עדשים שחורות,  מש וחומוס
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי כוס עדשים שחורות שטופות ומסוננות

רבע כוס מש מושרית ללילה במים ומסוננת
כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפוא)
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
2 כפיות עלי נענע או עלי כוסברה מיובשים
כפית כמון, כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
רבע כפית כורכום
1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות גסות
2 עגבניות קטנות בשלות קצוצות גס
3 שיני שום קלופות
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
להגשה: טחינה או יוגורט, קורט פלפל קאיין או צ'ילי גרוס

הוראות הכנה

שמים בסיר עדשים, מש ומים, מרתיחים ומסירים את הקצף. מכסים חלקית, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 30 דקות.

בקערת מעבד מזון קטנה טוחנים בצל, עגבניות, שום וג'ינג'ר עד קבלת מחית חלקה. מוזגים למחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את התבלינים למשך דקה. מוסיפים את המחית למחבת עם התבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב שתי דקות. מעבירים את תכולת המחבת לסיר עם העדשים המבושלות. מערבבים היטב, מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות. מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים לבל ייווצרו גושים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף עוד מים במידה שהדאל הסמיך מידי. מגישים עם אורז, יוגורט ומעט צ'ילי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות