ניוקי ערמונים עם רוטב שמנת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ניוקי ערמונים עם רוטב שמנת

רוטב שמנת קל אבל נפלא, הוא שידוך מצוין לניוקי ערמונים שגם אותם קל להכין

ל-2 סועדים רעבים דרגת קושי: קל
דודו בכר

הדבר הראשון שבישלתי בחיי היה רוטב שמנת לפסטה. יהיה קשה להגזים בתחושת התחכום שהרגשתי אז בגיל 15, אבל ברבות השנים זנחתי מעט את הרוטב הזה. וחבל. הוא פשוט מאוד להכנה ובעיקר מפנק. השבוע שידכתי אותו לניוקי ערמונים שגם אותו קל מאוד להכין, למעט אולי הקמח שצריך לנקות בסוף ההכנה.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

לרוטב:

כ-10 גרם חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ דק
1 שן שום גדולה כתושה
קורט אגוז מוסקט מגורר
קורט מלח ופלפל שחור
1 יחידה (250 מ"ל) שמנת לבישול (15%-10% שומן)
 

לניוקי:

2 תפוחי אדמה (כ-300 גרם)
מלח גס
10-8 ערמונים קלויים וקלופים
1/2 כוס קמח
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

ניוקי ערמונים
מתן שופן

הכנת הרוטב:

ממיסים את החמאה במחבת על אש קטנה. מוסיפים את בצל השאלוט הקצוץ, ומערבבים. כאשר הבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והתבלינים. מערבבים, ומוסיפים את השמנת. מערבבים מעט. מסירים מהאש כאשר הרוטב מסמיך מעט. ניתן לשדרג את הרוטב עם תרד, צ'ילי יבש ו/או יין לבן.
 

הכנת הניוקי:

על תבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים מלח גס בנדיבות. מניחים עליו את תפוחי האדמה בשלמותם ומכניסים למסילה התחתונה בתנור. אופים ב–200 מעלות במשך כ-50 דקות (או עד ריכוך).

קוצצים, מועכים או טוחנים את הערמונים לאבקה דקה. כאשר תפוחי האדמה רכים, מוציאים אותם מהתנור. מניחים להם להתקרר מעט, אך כשהם עדיין חמימים – קולפים אותם. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, ומוסיפים אליהם את הערמונים הטחונים, הקמח המלח והפלפל. מערבבים ולשים (חשוב לא ללוש יותר מדי, אחרת הניוקי ייצאו מוצקים מדי). מקמחים מעט משטח עבודה, קורצים חתיכה קטנה מהבצק ומגלגלים אותה ל"נחש" בעובי שאוהבים. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. פורסים את נחשי הבצק לניוקי באורך כ-2 ס"מ. מרתיחים מים (לפחות 2 ליטר) בסיר. כאשר המים רותחים, מוסיפים כף מלח ומעבירים פנימה את הניוקי. מבשלים את הניוקי בקבוצות של 15-10 יחידות. כאשר הבצקניות צפות – מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לרוטב. חוזרים על הפעולה עם שאר הניוקי.
 

לפני ההגשה:

מחממים את הרוטב עם הניוקי. ניתן לפזר מעל מעט ערמונים קצוצים, בצל שאלוט קצוץ דק ו/או פלפל שחור גרוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות