עוגת שוקולד ערמונים מושחתת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד ערמונים מושחתת

זו אחת העוגות האהובות עלי; היא שוקולדית ודחוסה, מושחתת בהגזמה. במקור אני נוהג להכין אותה עם פקאנים קצוצים או אבקת שקדים, אבל היא נפלאה גם עם ערמונים טחונים

קוטר 24-22 ס"מ דרגת קושי: קל
עוגת שוקולד ערמונים
מתן שופן
11תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

לבסיס:

250 גרם שוקולד מריר
(לפחות 60% מוצקי קקאו)
250 גרם חמאה
5 ביצים
1 כוס (125 גרם) ערמונים טחונים
1/2 כוס סוכר
 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר
(לפחות 60% מוצקי קקאו)
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. בבאן מארי (סיר עם מים ומעליו קערה, חשוב שהקערה לא תבוא במגע ישיר עם המים) ממיסים את השוקולד והחמאה (לערבב מדי פעם ולהשגיח שהשוקולד אינו נשרף). טורפים היטב למסה אחידה. מוסיפים בהדרגה (כל פעם אחת) את הביצים, וטורפים היטב. מוסיפים את הערמונים הטחונים, וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר, וטורפים היטב. משמנים את התבנית בחמאה, ויוצקים לתוכה את המסה. מכניסים לתנור לאפייה ל–40 דקות בדיוק (גם אם העוגה נראית לא מוכנה).

הכנת הציפוי (גנאש):

מניחים את השוקולד והשמנת המתוקה בבאן מארי. מערבבים מדי פעם ומשגיחים שהשוקולד אינו נשרף. מסירים מהאש כשמתקבל מרקם אחיד, חלק ומבריק. יוצקים את הציפוי על העוגה, ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.

טיפים

למתכוני ערמונים נוספים של מתן שופן - לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות