מתכון מתכון

עוגת שוקולד ערמונים מושחתת

זו אחת העוגות האהובות עלי; היא שוקולדית ודחוסה, מושחתת בהגזמה. במקור אני נוהג להכין אותה עם פקאנים קצוצים או אבקת שקדים, אבל היא נפלאה גם עם ערמונים טחונים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:קוטר 24-22 ס"מ
עוגת שוקולד ערמונים
צילום: מתן שופן

רכיבים

לבסיס

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 250 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס (125 גרם) ערמונים טחונים
  • 1/2 כוס סוכר

לציפוי

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. בבאן מארי (סיר עם מים ומעליו קערה, חשוב שהקערה לא תבוא במגע ישיר עם המים) ממיסים את השוקולד והחמאה (לערבב מדי פעם ולהשגיח שהשוקולד אינו נשרף). טורפים היטב למסה אחידה. מוסיפים בהדרגה (כל פעם אחת) את הביצים, וטורפים היטב. מוסיפים את הערמונים הטחונים, וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר, וטורפים היטב. משמנים את התבנית בחמאה, ויוצקים לתוכה את המסה. מכניסים לתנור לאפייה ל–40 דקות בדיוק (גם אם העוגה נראית לא מוכנה).

הכנת הציפוי (גנאש):

מניחים את השוקולד והשמנת המתוקה בבאן מארי. מערבבים מדי פעם ומשגיחים שהשוקולד אינו נשרף. מסירים מהאש כשמתקבל מרקם אחיד, חלק ומבריק. יוצקים את הציפוי על העוגה, ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ