מתכון מתכון

מרק ערמונים וירקות לבנים

ערמונים המתפצחים במחבת רותחת יש בכוחם לגרום אפילו לינואר באילת להיראות כמו חורף באירופה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים
מרק ערמונים וירקות לבנים
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כרובית, שטופה ומפורקת גס
  • 1/2 בצל
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
  • 2 ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס
  • 3-2 שיני שום קלופות
  • 10-8 ערמונים קלויים וקלופים
  • קורט מלח ופלפל שחור

להגשה

  • (אופציונלי):
  • בצל ירוק פרוס (החלק הירוק)
  • צ'ילי יבש או צ'ילי טרי
  • ערמונים קצוצים

הוראות הכנה

מחממים כף שמן זית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הכרובית, הבצל, שורש הפטרוזיליה והארטישוק הירושלמי. צורבים היטב עד שהירקות מזהיבים כדבעי. מוסיפים לפחות 1 ליטר מים או עד כיסוי הירקות (אפשר כמובן להמיר את המים בציר ירקות או עוף). מוסיפים את הערמונים, השום והפלפל השחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול עד שכל הירקות רכים (40-30 דקות).
טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר סטיק. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים חמים בהדרגה. מומלץ להגיש עם פרוסות דקות של בצל ירוק, צ'ילי (יבש ו/או טרי) וערמונים קצוצים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ