מרק ערמונים וירקות לבנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ערמונים וירקות לבנים

ערמונים המתפצחים במחבת רותחת יש בכוחם לגרום אפילו לינואר באילת להיראות כמו חורף באירופה

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
מרק ערמונים וירקות לבנים
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

1 כף שמן זית

1/2 כרובית, שטופה ומפורקת גס
1/2 בצל
1 שורש פטרוזיליה,
קלוף וחתוך גס
2 ארטישוק ירושלמי,
קלוף וחתוך גס
3-2 שיני שום קלופות
10-8 ערמונים קלויים וקלופים
קורט מלח ופלפל שחור
 

להגשה (אופציונלי): בצל ירוק פרוס (החלק הירוק), צ'ילי יבש, צ'ילי טרי, ערמונים קצוצים

הוראות הכנה

מחממים כף שמן זית בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הכרובית, הבצל, שורש הפטרוזיליה והארטישוק הירושלמי. צורבים היטב עד שהירקות מזהיבים כדבעי. מוסיפים לפחות 1 ליטר מים או עד כיסוי הירקות (אפשר כמובן להמיר את המים בציר ירקות או עוף). מוסיפים את הערמונים, השום והפלפל השחור. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול עד שכל הירקות רכים (40-30 דקות).
טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר סטיק. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים חמים בהדרגה. מומלץ להגיש עם פרוסות דקות של בצל ירוק, צ'ילי (יבש ו/או טרי) וערמונים קצוצים.

טיפים

למתכוני ערמונים נוספים של מתן שופן - לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות