סלט תפוחי אדמה ודיונונים של אייל שני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט תפוחי אדמה ודיונונים של אייל שני

סלט תפוחי אדמה עדין ונעים בטעמיו עם קלמארי ותמנונים (ויש גם גרסה כשרה)

ל-4 מנות דרגת קושי: בינוני
סלט תפוחי אדמה ודיונונים
אייל שני
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לתפוחי אדמה:

3 תפוחי אדמה לבנים בינוניים

3 ליטרים מים (רצוי מינרליים), מומלחים ב-30 גרם מלח
2 כפות שמן זית

6 רגליים של תמנון קטן

3 ליטרים מים (רצוי מינרליים), מומלחים ב-30 גרם מלח 1 בצל בינוני, קלוף
1 עגבנייה בינונית בשלה, חתוכה ל-2
1 שורש פטרוזיליה בינוני, קלוף
1/2 שורש סלרי קטן, קלוף
1 גזר, קלוף
6 גבעולי פטרוזיליה
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל שאטה
10 גרגרי פלפל שחור
1 עלה דפנה

לקלמארי:

9 קלמארי טריים, הרגליים ושפופרת הזנב הלבנה

3 ליטרים מים (רצוי מינרליים), מומלחים ב-30 גרם מלח

2 כפות שמן זית

לסלט:

רגלי התמנון מסוננות מנוזלי הציר

הקלמארי המאודים
קוביות תפוחי האדמה
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 מלימון סחוט
גרידה דקיקה מ-1/2 לימון טרי
2 כפות גרגרי רימון טריים
מלח גס
10 גרגרי פלפל שחור, שבורים גס
2 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות דקיקות, הלבן והירוק
2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1 פלפל שאטה, קצוץ דק
1 זר קטן של ארוגולה או רשאד

הוראות הכנה

תפוחי האדמה

בסיר גדול, מרתיחים את המים עם המלח. בינתיים, קולפים את תפוחי האדמה. כשהמים רותחים, מבשלים בהם את תפוחי האדמה, עד שהם מתרככים מעט, אך עדיין רחוקים מלהתפרק. מסננים מן המים, מניחים על קרש העבודה ונותנים לאדים הרותחים לעזוב את תפוחי האדמה ולהותירם יבשים. כשתפוחי האדמה עדיין חמים, חותכים לקוביות של 1.5 ס"מ. מעבירים לקערה ומזליפים שמן זית.

הכנת התמנונים

בניגוד לאחיו, הקלמארי והסבידה, זנבו של התמנון קשה ובעל מרקם גומי שאינו כדאי לאכילה. חותכים את הרגליים בנקודת החיבור לזנב, את הזנב משליכים, את הרגליים מעבירים "כביסה ידנית" ללא סבון, תחת מי ברז זורמים, פיוניות הווקום העגולות המצפות את רגליו מלאות בחול.

מניחים את כל החומרים בסיר. מביאים לרתיחה, מסירים קצף, מנמיכים לרתיחה מתונה. מבשלים 45-60 דקות, בשום שלב לא מוסיפים מלח, התמנונים (ועלי תרד למיניהם) הם בין חומרי הגלם היחידים שהמלחים הפנימיים שלהם ממליחים אותם בזמן הבישול. תם הבישול, רגלי התמנון רכות, אך מרקמן נותר נגיס. ככה אמור להיות, מכבים את האש, מניחים להם להתקרר מעט בציר הבישול.

הכנת הקלמארי

בסיר גדול מביאים את המים המומלחים לרתיחה. מכניסים את הקלמארי, הזנבות והרגליים. חוזרת הרתיחה, 90 שניות, מסננים למסננת, מניחים לאדים לעזוב. בעזרת סכין חדה, פורסים את הזנבות לטבעות דקות, מניחים את הטבעות ואת הרגליים בקערית קטנה, עוטפים בשמן זית.

הרכבת הסלט

בקערה גדולה מניחים את תפוחי האדמה ומעליהם את התמנונים והקלמארי. יוצקים את השמן, מוסיפים את מיץ הלימון, זורים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות בכפות הידיים. נמנעים מערבוב יתר שיעכיר את הדניונונים בקמחיות התפוחים. מוסיפים את שאר החומרים, ערבוב אחרון.

6 צלחות, גבעה בכל צלחת, מעל מעט עלי רשאד או ארוגולה, ארוחת צהריים מושלמת.

 

טיפים

לגרסה כשרה: מסירים את הדיונונים ומקבלים סלט תפוחי אדמה עדין ונעים בטעמיו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות