מאפינס שוקולד תפוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפינס שוקולד תפוז

הבית מתמלא בריח מגרה של שוקולד תפוז

30 יחידות קטנות דרגת קושי: קל
מאפינס שוקולד תפוז
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 3

רכיבים

3/4 כוס סוכר (150 ג’)

100 גר’ חמאה בטמפרטורת החדר

קליפה מגוררת משני תפוזים שטופים היטב מהדונג

2 ביצים

100 ג’ שוקולד מריר, 50%-60% מוצקי קקאו, קצוץ קטן עם סכין

2 כוסות קמח מנופה

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

מיכל (140 מ”ל) יוגורט סמיך (יוגורמה)

 

לציפוי שוקולד:

50 גרם שוקולד

רבע כוס שמנת מתוקה

כפית קוואנטרו

הוראות הכנה

כמה שהם טעימים, הקטנים האלה. אני מכינה כמות גדולה מהם ומקפיאה אחרי האפייה, ואז, כשצריך משהו מתוק עם הקפה או כשמישהו פתאום מגיע לביקור, אני שולפת אותם מהפריזר היישר לטוסטר אובן, חמש-שש דקות על 180 מעלות, והבית מתמלא בריח מגרה של שוקולד תפוז.

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות גבוהה סוכר, חמאה וקליפת תפוז מגוררת עד קבלת קרם תפוח ובהיר. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. מוסיפים שוקולד ומערבלים קלות. בצלחת נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין את המיץ, היוגורט ותערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד (חשוב לא לערבל מדי את הקמח). יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון של מאפינס קטנים או כל צורה שתבחרו, עד גובה שלושה רבעים מהשקע. אופים 15-13 דקות. מכינים את הציפוי: מחממים שמנת מתוקה על סף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה. מוסיפים קוואנטרו, מערבבים ומוזגים מעט מהשוקולד על המאפינס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות