מתכון

מאפינס שוקולד תפוז

הבית מתמלא בריח מגרה של שוקולד תפוז

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 יחידות קטנות
מאפינס שוקולד תפוז

רכיבים

  • 3/4 כוס סוכר (150 ג’)
  • 100 גר’ חמאה בטמפרטורת החדר
  • קליפה מגוררת משני תפוזים שטופים היטב מהדונג
  • 2 ביצים
  • 100 ג’ שוקולד מריר, 50%-60% מוצקי קקאו, קצוץ קטן עם סכין
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • מיכל (140 מ”ל) יוגורט סמיך (יוגורמה)

לציפוי שוקולד

  • 50 גרם שוקולד
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • כפית קוואנטרו

הוראות הכנה

כמה שהם טעימים, הקטנים האלה. אני מכינה כמות גדולה מהם ומקפיאה אחרי האפייה, ואז, כשצריך משהו מתוק עם הקפה או כשמישהו פתאום מגיע לביקור, אני שולפת אותם מהפריזר היישר לטוסטר אובן, חמש-שש דקות על 180 מעלות, והבית מתמלא בריח מגרה של שוקולד תפוז.

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות גבוהה סוכר, חמאה וקליפת תפוז מגוררת עד קבלת קרם תפוח ובהיר. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. מוסיפים שוקולד ומערבלים קלות. בצלחת נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין את המיץ, היוגורט ותערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד (חשוב לא לערבל מדי את הקמח). יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון של מאפינס קטנים או כל צורה שתבחרו, עד גובה שלושה רבעים מהשקע. אופים 15-13 דקות. מכינים את הציפוי: מחממים שמנת מתוקה על סף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה. מוסיפים קוואנטרו, מערבבים ומוזגים מעט מהשוקולד על המאפינס.

תגובות