מתכון

פנה קוטה תפוזים

מגישים את הפנה קוטה קרה עם סלט תפוזים מעל

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות אישיות קטנות
פנה קוטה תפוזים

רכיבים

  • עלה ג’לטין (להשיג בחנויות המתמחות, אבקת ג’לטין אינה מומלצת)
  • שליש כוס חלב (60 מ”ל)
  • כף מיץ תפוזים סחוט
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 35 גרם סוכר (2.5 כפות)
  • מקל וניל חצוי
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • סלט תפוזים ונענע
  • 3 תפוזים בעלי קליפה עבה שטופים היטב מהדונג
  • חופן עלי נענע
  • כף קוונטרו

הוראות הכנה

גוזרים את עלה הגלטין כך שייכנס לקערה קטנה בנוחות. מוזגים חלב ומיץ תפוזים לקערה ומשרים עד התרככות העלה. בסיר קטן מרתיחים שמנת, סוכר, וניל וגרידת תפוז. מרתיחים ומכבים את האש. מוסיפים עלה אחר עלה לשמנת, מערבבים היטב ומוזגים את החלב לסיר. מוציאים את מקל הווניל לאחר גירוד פולי הווניל לשמנת. מוזגים בזהירות לכוסיות אישיות (60 מ”ל לכוס) ומכסים עם ניילון נצמד. מקררים 24 שעות במקרר.

שעתיים לפני ההגשה מכינים את הסלט: גוררים קליפת תפוז אחד מבין השלושה. מפלטים את כל התפוזים: קוטמים את שני הבסיסים של הפרי ומניחים אותו במאונך על קרש חיתוך. חותכים את קליפת הפרי בעזרת סכין חדה תוך הקפדה על העברת הסכין בין קליפת הפרי לבין בשרו, עד שיתגלו בקבוקוני הפרי ללא המעטה הלבן הדק העוטף את הפלח. מעל קערה שתספוג את מיץ התפוז חותכים בין הפלחים, צמוד- מימין ומשמאל- לקליפת הפלח. הפלחים המפולטים מקליפתם ינשרו לתוך הקערה. מערבבים פילטים של תפוז עם גרידת תפוז, נענע וקואאנטרו. מצננים עד השימוש.

מגישים את הפנה קוטה קרה עם סלט תפוזים מעל.

תגובות