מתכון

עוגת תפוזים ופרג

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית קוגלהוף
עוגת תפוזים ופרג

רכיבים

  • תפוז בעל קליפה דקה (למיץ) שטוף היטב מהדונג
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 400 גרם (2 כוסות דחוסות) סוכר חום כהה
  • כף וחצי (35 גרם) דבש
  • קליפה מגוררת מתפוז שטוף היטב מהדונג
  • 4 ביצים
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח מנופה
  • 85 גרם (כוס לא דחוסה) שקדים מולבנים טחונים ומנופים
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • כוס וחצי (130 גרם) פרג טרי טחון
  • רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
  • מיכל וחצי (300 מ”ל) שמנת חמוצה
  • כף קוואנטרו, אמרטו או קוניאק

לתבנית

  • : חמאה רכה ושקדים מולבנים טחונים מנופים

הוראות הכנה

בסיר קטן מניחים תפוז, ממלאים במים עד שפת התפוז ומבשלים במשך 40 דקות תוך סיבוב התפוז מדי פעם. מוציאים ממי הבישול, קוטמים, חותכים לרבעים ומסירים גרעינים. קוצצים במעבד מזון או בסכין חדה עד קבלת מחית גסה. מצננים קלות. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות גבוהה חמאה, סוכר, דבש וגרידת תפוז עד קבלת קרם תפוח.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. מוסיפים מחית תפוז ומערבלים קלות.

בצלחת נפרדת מערבבים קמח מנופה, שקדים, אבקת אפייה, מלח ופרג. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין את המיץ, השמנת, הקוואנטרו ותערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד (חשוב לא לערבל מדי את הקמח).

יוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומקומחת בשקדים טחונים. אופים שעה.

לאחר צינון הופכים בזהירות על צלחת הגשה.

תגובות