עוגת תפוזים ופרג - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת תפוזים ופרג

תבנית קוגלהוף דרגת קושי: קל
עוגת תפוזים ופרג
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

תפוז בעל קליפה דקה (למיץ) שטוף היטב מהדונג

150 גרם חמאה רכה

400 גרם (2 כוסות דחוסות) סוכר חום כהה

כף וחצי (35 גרם) דבש

קליפה מגוררת מתפוז שטוף היטב מהדונג

4 ביצים

210 גרם (כוס וחצי) קמח מנופה

85 גרם (כוס לא דחוסה) שקדים מולבנים טחונים ומנופים

כפית וחצי אבקת אפייה

קורט מלח

כוס וחצי (130 גרם) פרג טרי טחון

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

מיכל וחצי (300 מ”ל) שמנת חמוצה

כף קוואנטרו, אמרטו או קוניאק

לתבנית: חמאה רכה ושקדים מולבנים טחונים מנופים

הוראות הכנה

בסיר קטן מניחים תפוז, ממלאים במים עד שפת התפוז ומבשלים במשך 40 דקות תוך סיבוב התפוז מדי פעם. מוציאים ממי הבישול, קוטמים, חותכים לרבעים ומסירים גרעינים. קוצצים במעבד מזון או בסכין חדה עד קבלת מחית גסה. מצננים קלות. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות גבוהה חמאה, סוכר, דבש וגרידת תפוז עד קבלת קרם תפוח.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים. מוסיפים מחית תפוז ומערבלים קלות.

בצלחת נפרדת מערבבים קמח מנופה, שקדים, אבקת אפייה, מלח ופרג. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין את המיץ, השמנת, הקוואנטרו ותערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד (חשוב לא לערבל מדי את הקמח).

יוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומקומחת בשקדים טחונים. אופים שעה.

לאחר צינון הופכים בזהירות על צלחת הגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות