מתכון |

קציצות דגים ברוטב רימונים קליל

השימוש בשלושה סוגי דגים בצבעים שונים במנה מאפשר לנו ליהנות מהיתרונות של כל אחד ולקבל קציצה עם טעם מורכב ומעניין. השילוב עם רוטב הרימונים ויוגורט העיזים מעניק למנה קלילות ורעננות נוספת. מתכון של אסף טלומק ממסעדת "על המים" בהרצליה

אסף טלומק, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף טלומק, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 מנות
זמן בישול:30 דקות
קציצות דגים ברוטב סלונה ויוגורט
קציצות דגים ברוטב סלונה ויוגורטצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

לרוטב:

  • 4 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
  • 4 עגבניות אדומות פרוסות
  • 1 חופן עלי נענע מופרדים מהגבעול וקצוצים דק
  • 4כפות רכז רימונים
  • מעט מלח לתיבול

לקציצות דגים:

  • 300 גרם טונה אדומה
  • 300 גרם סלמון
  • 300 גרם לוקוס
  • צרור כוסברה קצוצה
  • בצל קצוץ דק
  • קוביות מעגבנייה אחת ללא הקליפה והזרעים
  • מלח

להגשה:

  • יוגורט עזים

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל במעט שמן על אש נמוכה עד לריכוך וקבלת צבע זהוב יפה.

מוסיפים את העגבניות, רכז הרימונים והנענע וממשיכים בבישול על אש נמוכה עד לקבלת רוטב גס וסמיך.

הכנת הקציצות:

טוחנים את הדגים במטחנת בשר או במעבד מזון ומערבבים עם שאר המרכיבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

יוצרים קציצות לא גדולות מדי (עד 50 גרם לקציצה).

צורבים על מחבת חמה את הקציצות משני הצדדים ומכניסים לתנור בחום גבוה לעוד כ- 4 דקות.

יוצקים רוטב על הצלחת ולצידו יוגורט עזים.

מניחים את הקציצות מפוזרות על הרוטב והיוגורט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ