לחי עגל וארטישוק ירושלמי בסיר חרס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחי עגל וארטישוק ירושלמי בסיר חרס

תבשיל חורפי לסבלנים שידרוש מכם המתנה של יותר משלוש שעות

4 מנות דרגת קושי: בינוני
לחי עגל וארטישוק ירושלמי בסיר חרס
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

300 גרם (5-4 יחידות) ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים עבים

חצי כפית חומץ

750 גרם לחי עגל נקייה משומן ומגידים, מיובשת היטב וחתוכה לקוביות גדולות

4 כפות שמן זית

בקבוק יין אדום איכותי

רבע כוס קוניאק

כפית וחצי מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס גס

כפית סוכר חום

הוראות הכנה

משרים את הארטישוקים למשך שעה במים קרים עם חצי כפית חומץ. מסננים ומייבשים.

במחבת גדולה או בווק מטגנים בשתי כפות שמן זית חצי מכמות הארטישוקים עד השחמה משני הצדדים. מעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם החצי הנותר. באותה המחבת מטגנים עם השמן הנותר חצי מכמות קוביות הלחי עד סגירתם מכל הצדדים. חוזרים על הפעולה עם החצי הנותר ומעבירים לצלחת. מחממים תנור ל-160 מעלות. מוזגים לאותה המחבת יין, קוניאק ותבלינים, מרתיחים ומבשלים חמש דקות. מעבירים את הארטישוקים, לחי העגל והיין לסיר חרס או ברזל עם מכסה אטום היטב ואופים שלוש וחצי שעות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות