מתכון

לחי עגל וארטישוק ירושלמי בסיר חרס

תבשיל חורפי לסבלנים שידרוש מכם המתנה של יותר משלוש שעות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 מנות
לחי עגל וארטישוק ירושלמי בסיר חרס
עיצוב וסגנון: לימור לניאדו תירוש; כלי קרמיקה: ורד טנדלר דיין

רכיבים

  • 300 גרם (5-4 יחידות) ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים עבים
  • חצי כפית חומץ
  • 750 גרם לחי עגל נקייה משומן ומגידים, מיובשת היטב וחתוכה לקוביות גדולות
  • 4 כפות שמן זית
  • בקבוק יין אדום איכותי
  • רבע כוס קוניאק
  • כפית וחצי מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס גס
  • כפית סוכר חום

הוראות הכנה

משרים את הארטישוקים למשך שעה במים קרים עם חצי כפית חומץ. מסננים ומייבשים.

במחבת גדולה או בווק מטגנים בשתי כפות שמן זית חצי מכמות הארטישוקים עד השחמה משני הצדדים. מעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם החצי הנותר. באותה המחבת מטגנים עם השמן הנותר חצי מכמות קוביות הלחי עד סגירתם מכל הצדדים. חוזרים על הפעולה עם החצי הנותר ומעבירים לצלחת. מחממים תנור ל-160 מעלות. מוזגים לאותה המחבת יין, קוניאק ותבלינים, מרתיחים ומבשלים חמש דקות. מעבירים את הארטישוקים, לחי העגל והיין לסיר חרס או ברזל עם מכסה אטום היטב ואופים שלוש וחצי שעות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ