מתכון |

בורקס ארטישוק ירושלמי וגבינת עיזים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 יחידות
בורקס ארטישוק ירושלמי וגבינת עיזים
  • 30 יחידות ריבועי בצק עלים בגודל 10 על 10 ס”מ

למלית

  • 6 יחידות (400 גרם) ארטישוק ירושלמי קלוף
  • חצי כפית לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח גס
  • ענף רוזמרין קטן
  • רבע כוס מים
  • 50 גרם גבינת עיזים רכה (גז עז או יזרעאלית)
  • 50 גרם מוצרלה או קשקבל מגורר
  • ביצה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט מלח

להברשה

  • : חלמון טרוף עם כפית מים ושומשום שחור

משרים את הארטישוקים למשך שעה במים קרים עם חצי כפית לימון. מסננים ומייבשים.

מוזגים שמן זית למחבת עם מכסה ומטגנים את הארטישוקים עד הזהבה. מוזגים רבע כוס מים רותחים ומכסים. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים 40 דקות או עד התרככות. אם נגמרו המים מוסיפים כף או יותר במידת הצורך. שולפים את הארטישוקים לצלחת ומועכים היטב במזלג. בקערה מערבבים מחית ארטישוק ירושלמי, גבינות, ביצה ותבלינים. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים 12 יחידות של בצק עלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים כפית גדושה מן המלית באמצע ריבוע הבצק. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף עם מים. מניחים מעליו ריבוע בצק חדש ומהדקים את הקצוות. מהדקים את המלית בעזרת כוס הפוכה.

חורצים עם סכין קטנה שלושה פסים לאורך ושלושה לרוחב. מברישים בחלמון טרוף ומפזרים שומשום שחור. אופים 20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד עשר דקות. מגישים לצד פלחי עגבנייה פלפל ירוק חריף ולבנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ