מרק ארטישוק ירושלמי וחצילים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ארטישוק ירושלמי וחצילים

התבשיל הוא תענוג חורפי אמיתי

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מרק ארטישוק ירושלמי וחצילים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

 4 חצילי חממה גדולים, מוצקים, בעלי קליפה מבריקה

4-5 יחידות ארטישוק ירושלמי (300 גרם) קלוף וקצוץ לקוביות

חצי כפית לימון

4 כפות שמן זית

2 כרישות שטופות וקצוצות

2 בצלים קצוצים

4 ענפי תימין, קשורים בחוט בישול או חוט תפירה לבן

3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים

שורש סלרי קטן קלוף וקצוץ לקוביות

כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן או שחור

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

קורט אגוז מוסקט

ליטר וחצי מים רותחים

מכל שמנת לבישול 15%

הוראות הכנה

המרק הזה נמצא אתי כבר הרבה שנים והמתכון שלו עבר במהלכן כל מיני שינויים ושכלולים. זוהי הגרסה האחרונה, המושלמת, ששורדת ללא שינויים כבר מספר שנים. אני אוהבת להגיש אותו עם קריצה לאלו שלא ממש בעניין של חצילים. הם טועמים, מתמוגגים ולא מאמינים שזה חציל. התבשיל הוא תענוג חורפי אמיתי.

מחממים תנור ל-240 מעלות על תוכנית גריל. דוקרים כל חציל 6 פעמים במזלג ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. קולים במדף גבוה בתנור למשך 12 דקות, הופכים לצד השני וקולים 12 דקות נוספות. מצננים 5 דקות. חותכים כל חציל לאורכו ומוציאים עם כף עץ את ליבת החצילים למסננת. ממתינים שעה עד שעתיים ועד שכל הנוזלים ניגרו (אלה נוזלים מרירים שכדאי שלא יהיו במרק. ככל שהחציל ינוח זמן יותר ארוך במסננת, המרק יצא מתוק וטעים יותר). בזמן סינון נוזלי החציל משרים את הארטישוקים למשך שעה במים קרים עם חצי כפית לימון. מסננים ומייבשים.

בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים תוך ערבוב את הבצל, הכרישה והתימין למשך חמש דקות. מסיפים גבעולי סלרי, שורש סלרי, ארטישוק ירושלמי, את ליבת החצילים ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים חמש דקות. מוזגים לסיר ליטר וחצי מים, מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש בינונית 40 דקות. שולפים את זר התימין, מוזגים שמנת מתוקה וטוחנים היטב במקל ידני. ניתן להגיש עם אחת או יותר מהתוספות הבאות: זרזיף שמן כמהין, קרוטונים, שומשום שחור או לבן, גרעיני עגבנייה או כף שמנת חמוצה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות