מתכון

קציצות אנטריקוט ברוטב יין אדום

כמו המבורגר עסיסי, רק מושקע ומלא טעמים וברוטב אדום עמוק של יין אדום. מתכון של השף מישלב מסאלחה ממסעדת רפאלו בחיפה

מישלב מסאלחה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות אנטריקוט ביין אדום
קציצות אנטריקוט ביין אדוםצילום: גיל אליהו
מישלב מסאלחה, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4-5 מנות

בשר האנטריקוט במנה מכתיב את הטון ומעניק קציצה עסיסית. רוטב היין מוסיף למנה עומק ומחבר אותה למטבח האיטלקי. המנה היא שילוב מוצלח ופשוט להכנה בין אמריקה לאיטליה.

רכיבים

לקציצות:

  • 550 גרם אנטריקוט טחון
  • 350 גרם שפונדרה טחון
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם פלפל שחור
  • 50 גרם פרמז'ן (לא חובה)
  • 12.5 גרם סודה לשתייה (כפית)
  • * 150 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק.

לרוטב יין אדום:

  • כוס יין אדום
  • 100 מ"מ
  • ציר בקר

לריבת בצל:

  • 4 בצלים סגולים
  • כוס וחצי יין אדום איכותי
  • 150 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית טימין
  • 2 שיני שום

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

מערבבים היטב את כל המרכיבים עד קבלת מסה אחידה.

יוצרים כדורים של 200-250 גרם, מגלגלים לכדור, משטחים מעט ומניחים במקרר.

הכנת רוטב יין אדום:

בסיר או מחבת מצמצמים מעט את היין. מוסיפים את הציר בקר ומצמצמים שוב, עד קבלת רוטב מעט סמיך.

הכנת ריבת בצל:

חותכים את הבצל לרצועות.

מכניסים את הבצל לסיר ומטגנים קלות. מוסיפים את השום, הטימין, הסוכר והיין.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים.

מוסיפים לרוטב יין.

הרכבת המנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את הקציצות וצולים 2-3 דקות מכל צד.

צורבים חזה אווז במחבת חמה, ושמים מעל הקציצה.

מוסיפים מעל את ריבת הבצל, את הרוטב יין, ומגישים מיד.

מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה אפויים או פירה.

תגובות