קציצות אנטריקוט ברוטב יין אדום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות אנטריקוט ברוטב יין אדום

כמו המבורגר עסיסי, רק מושקע ומלא טעמים וברוטב אדום עמוק של יין אדום. מתכון של השף מישלב מסאלחה ממסעדת רפאלו בחיפה

4-5 מנות דרגת קושי: בינוני
קציצות אנטריקוט ביין אדום
גיל אליהו

בשר האנטריקוט במנה מכתיב את הטון ומעניק קציצה עסיסית. רוטב היין מוסיף למנה עומק ומחבר אותה למטבח האיטלקי. המנה היא שילוב מוצלח ופשוט להכנה בין אמריקה לאיטליה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לקציצות:

550 גרם אנטריקוט טחון

350 גרם שפונדרה טחון

10 גרם מלח

5 גרם פלפל שחור

50 גרם פרמז'ן (לא חובה)

12.5 גרם סודה לשתייה (כפית)

* 150 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק.

לרוטב יין אדום:

כוס יין אדום

100 מ"מ ציר בקר

לריבת בצל:

4 בצלים סגולים

כוס וחצי יין אדום איכותי

150 גרם סוכר חום

1/2 כפית טימין

2 שיני שום

 

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

מערבבים היטב את כל המרכיבים עד קבלת מסה אחידה.

יוצרים כדורים של 200-250 גרם, מגלגלים לכדור, משטחים מעט ומניחים במקרר.

הכנת רוטב יין אדום:

בסיר או מחבת מצמצמים מעט את היין. מוסיפים את הציר בקר ומצמצמים שוב, עד קבלת רוטב מעט סמיך.

הכנת ריבת בצל:

חותכים את הבצל לרצועות.

מכניסים את הבצל לסיר ומטגנים קלות. מוסיפים את השום, הטימין, הסוכר והיין.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים.

מוסיפים לרוטב יין.

הרכבת המנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את הקציצות וצולים 2-3 דקות מכל צד.

צורבים חזה אווז במחבת חמה, ושמים מעל הקציצה.

מוסיפים מעל את ריבת הבצל, את הרוטב יין, ומגישים מיד.

מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה אפויים או פירה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות