עוגת שוקולד, פרג ושזיפים בקוניאק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד, פרג ושזיפים בקוניאק

דרגת קושי: קל
עוגת שוקולד, פרג ושזיפים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

15 שזיפים מיובשים ומגולענים, חתוכים לרבעים

3 כפות קוניאק

200 גרם חמאה ועוד קצת לשימון התבנית

200 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו אבל לא יותר מ-70%)

100 גרם (חצי כוס) סוכר

4 ביצים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

2.5 כפות שטוחות קמח תופח (25 גר’) מנופה

75 גרם פרג טחון

2 כפות אבקת קקאו (12 גר’) משובח ומנופה

רוטב שוקולד פרג:

שליש כוס (80 מ”ל) שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר משובח

רבע כפית חמאה

2 כפות פרג טחון טרי

הוראות הכנה

משרים שזיפים בקוניאק למשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 או 24 בחמאה מומסת ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

ממיסים בסיר המונח בתוך סיר (בן מרי) עם מים רותחים קלות, חמאה, שוקולד וסוכר. אחרי שהמרכיבים נמסו ונוצרה תערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את השזיפים והקוניאק.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים ומלח במשך 10 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזהירות את תערובת השוקולד המצוננת.

מערבבים בצלחת קמח, פרג וקקאו. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים מעט מאוד, גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג - זה מסתדר באפייה. אופים 25 דק’. מצננים מספר שעות לפני ההגשה.

מכינים את הרוטב: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל, מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים על פני העוגה ומורחים עד ציפוי פני כל העוגה. כאשר הרוטב התייצב מפזרים פרג טחון מעל ומגישים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות