מתכון |

סלמון בציפוי פרג, עם טחינת פרג וזרעי עגבנייה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
סלמון בציפוי פרג
  • יחידות פילה סלמון ללא העור
  • 4 כפות פרג לא טחון
  • רבע כוס שמן קנולה או חמניות
  • חצי כפית מלח

לטחינת הפרג

  • חצי כוס טחינה גולמית טרייה
  • מיץ מלימון אחד או קצת יותר
  • מים קרים (עם קרח)
  • רבע שן שום קצוצה דק בסכין
  • מעט מלח ופלפל שחור
  • 2 כפיות פרג טחון

לעיטור

  • עלי כוסברה שטופים ומיובשים
  • 2 עגבניות חצויות

מניחים פרג בצלחת ומצפים את הצד התחתון (הצד בו היה העור) של הפילה בפרג.

מכינים את הטחינה: מוזגים כוס טחינה גולמית לקערה בינונית. מוסיפים חצי מכמות מיץ הלימון, לאט ותוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ. מוסיפים מים קרים, כל פעם כמות קטנה, עד לקבלת מרקם כשל שמנת מתוקה. טועמים ומתבלים לפי הטעם בעוד מיץ לימון, במלח, הרבה פלפל שחור ומעט מאוד שום. מוסיפים פרג ומערבבים.

במחבת רחבה עם מכסה מחממים שמן על להבה גבוהה עד שהוא מעשן קלות. מניחים את הסלמון כשצד הפרג כלפי מטה, בוזקים מלח ומכסים מיד. מבשלים 2 דקות ומכבים את הלהבה. מחכים דקה לפני פתיחת המכסה.

שולפים בעזרת מרית את הדג מהמחבת ומניחים על גבי צלחת הגשה. עורמים מעל כל פילה 2 כפות גדושות של טחינת פרג ומעל עלי כוסברה. סוחטים מעל חצי עגבנייה ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ