מתכון

מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה

קציצות תפוחי האדמה ההודיות ברוטב מלא ניחוחות של תת היבשת. מתכון של משה בדישי, השף של מסעדת מינה טומיי

משה בדישי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה
מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה של השף מה בדישיצילום: מוטי מילרוד
משה בדישי, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

מנה צמחונית קלאסית מהמטבח ההודי: קציצת תפוחי האדמה זוכה לשדרוג בחסות השילוב הגבינות, הצימוקים וכמובן התיבול ההודי. רוטב המסאלה עוטף את המנה בארומה ההודית המוכרת בזכות השימוש בתבלינים המסורתיים והעגבניות.

רכיבים

  • 12 תפוחי אדמה מקולפים מבושלים ומגורדים בפומפייה
  • כוס גבינת ריקוטה רכה
  • שלושת רבעי כוס בולגרית/פטה מגוררת
  • 4 כפות צימוקים לחים שחורים
  • 2 כפיות פלפל צ'ילי יבש
  • 15 גרם
  • גראם מסאלה
  • (אפשר לקנות מוכן בחנויות תבלינים)
  • כפית וחצי מלח (להוסיף רק בסוף אחרי שטועמים את המסה)
  • שליש כוס קשיו קלוי טחון
  • 1בצל לבן קצוץ
  • כף חמאה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 10 עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס
  • כף שטוחה
  • גראם מסאלה
  • חצי כפית סוכר חום
  • 2 צ'ילי אדום טרי קצוץ
  • כף קשיו קלוי טחון
  • שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
  • חצי כוס מיץ עגבניות
  • מעט מלח

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים יחד היטב בידיים.

יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מהמסה. מקמחים.

מחממים שמן קנולה בסיר טיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד קבלת צבע זהוב.

מעבירים מיד לרוטב החם.

מאדים את הבצל בחמאה עד שקיפות, מוסיפים שום, רוטב עגבניות, צ'ילי ועגבניות ומבשלים דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב.

מוסיפים סוכר, קשיו, שמנת ומבשלים על חום בינוני כ-5 דקות, או עד שהרוטב הצטמצם ב-20%, מוסיפים תבלינים ומלח.

אם הטעם חמוץ מדי ממשיכים לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.

מגישים עם אורז לבן, כוסברה ויוגורט.

תגובות