מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה

קציצות תפוחי האדמה ההודיות ברוטב מלא ניחוחות של תת היבשת. מתכון של משה בדישי, השף של מסעדת מינה טומיי

דרגת קושי: קל
מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה
מוטי מילרוד

מנה צמחונית קלאסית מהמטבח ההודי: קציצת תפוחי האדמה זוכה לשדרוג בחסות השילוב הגבינות, הצימוקים וכמובן התיבול ההודי. רוטב המסאלה עוטף את המנה בארומה ההודית המוכרת בזכות השימוש בתבלינים המסורתיים והעגבניות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 2

רכיבים

12 תפוחי אדמה מקולפים מבושלים ומגורדים בפומפייה

כוס גבינת ריקוטה רכה

שלושת רבעי כוס בולגרית/פטה מגוררת

4 כפות צימוקים לחים שחורים

2 כפיות פלפל צ'ילי יבש

15 גרם גראם מסאלה (אפשר לקנות מוכן בחנויות תבלינים)

כפית וחצי מלח (להוסיף רק בסוף אחרי שטועמים את המסה)

שליש כוס קשיו קלוי טחון

לרוטב מסאלה:

1בצל לבן קצוץ

כף חמאה

3 שיני שום קצוצות

10 עגבניות ללא חרצנים טחונות במג'ימיקס

כף שטוחה גראם מסאלה

חצי כפית סוכר חום

2 צ'ילי אדום טרי קצוץ

כף קשיו קלוי טחון

שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה

חצי כוס מיץ עגבניות

מעט מלח

 

הוראות הכנה

הכנת הקציצות

מערבבים את כל החומרים יחד היטב בידיים.

יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מהמסה. מקמחים.

מחממים שמן קנולה בסיר טיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד קבלת צבע זהוב.

מעבירים מיד לרוטב החם.

הכנת הרוטב

מאדים את הבצל בחמאה עד שקיפות, מוסיפים שום, רוטב עגבניות, צ'ילי ועגבניות ומבשלים דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב.

מוסיפים סוכר, קשיו, שמנת ומבשלים על חום בינוני כ-5 דקות, או עד שהרוטב הצטמצם ב-20%, מוסיפים תבלינים ומלח.

אם הטעם חמוץ מדי ממשיכים לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.

מגישים עם אורז לבן, כוסברה ויוגורט.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות