מתכון

קציצות כרישה טבעוניות

קציצות נימוחות שנותנות את הכבוד לכרישה. מתכון של השף עלי זועבי ממסעדת קלמטה

עלי זועבי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות כרישה טבעוניות
קציצות כרישה טבעוניותצילום: מוטי מילרוד

קציצות טבעוניות ואפילו קצת בריאות, בעלות מרקם נימוח בזכות בישול הכרישה מראש. השימוש במי הקוקוס מעניק לקציצות ארומה עדינה מאד שרק מוסיפה למנה, בלי להכביד עליה. אני אוהב להגיש אותן על גבעה של עדשים שחורות וטחינה, אבל זה לא מחויב המציאות. ניתן להמיר את הטחינה ביוגורט עיזים או ציזיקי לקבלת מנה צמחונית קרמית יותר.

רכיבים

  • 10 יח' כרישה
  • 1 בצל סגול
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 2 גרם הל
  • 3 גרם אגוז מוסקט
  • 15 גרם מלח דק
  • 10 גרם פלפל שחור גרוס
  • 5 גרם פלפל שאטה גרוס
  • 40 גרם קמח מנופה
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • מי קוקוס
  • פירורי לחם
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה

קוצצים את הכרישה, מכניסים לסיר עמוק ומוסיפים 2 כפות של שמן.

מטגנים את הכרישה עד להזהבה.

מוסיפים את כל התבלינים יחד ומערבבים.

ממשיכים לבשל למשך חצי שעה על אש קטנה תוך כדי ערבוב.

מניחים לתערובת להתקרר.

באמצעות בד (חיתול) מסננים את הכרישה עד להוצאת הנוזלים.

מוסיפים את הקמח. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים לקציצות.

טובלים כל קציצה במי קוקוס ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק 1-2 דקות לכל צד עד שהן משחימות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ