מתכון

עוף בלימקווט וזיתים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
עוף בלימקווט וזיתים

רכיבים

  • עוף וחצי מחולק או 14 שוקי עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 ענפי סלרי קצוצים
  • 8 שיני שום קלופות
  • 15 לימוני לימקווט חתוכים לרבעים ומגולענים
  • רבע כוס זיתים ירוקים משובחים
  • 2 עגבניות קצוצות לקוביות גדולות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית כורכום
  • 2 כפיות סוכר חום
  • צ'ילי גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

בסיר רחב ושטוח מוזגים שמן ומטגנים סלרי למשך חמש דקות. מוסיפים שום, לימוני לימקווט וזיתים, ומטגנים חמש דקות נוספות. מוסיפים עגבניות, מיץ לימון ותבלינים ומבשלים מכוסה חמש דקות. מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך שעה. העוף במיטבו ביום המחרת.

תגובות