מתכון

עוגת לימקווט עם שמן זית ויוגורט

טעמה המרענן והקלות הבלתי נסבלת של הכנת העוגה הזאת יגרמו לכם לחזור ולאפות אותה שוב ושוב

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
עוגת לימקווט
עוגת לימקווט

רכיבים

  • 25 לימוני לימקווט חתוכים לרבעים ומגולענים
  • כוס מים
  • חצי כוס סוכר

לבצק:

  • חצי כוס שמן זית
  • כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • כף מיץ לימון
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מעורבב עם קורט מלח
  • גביע יוגורט קטן (140 גרם)
  • 3 כפות שקדים פרוסים

לסירופ:

  • 3 כפות מיץ למון
  • 3 כפות מים

הוראות הכנה

מחוץ לעונה ניתן להמיר את הלימונים ב 6 כפות ריבת לימונים או בריבת תפוז סיני (קומקווט).

משמנים תבנית לאינגלישקייק. מניחים לימוני לימקווט בסיר בינוני, מוזגים מים עד כדי כיסוי ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות ומסננים.

מניחים את הלימונים המבושלים באותו הסיר עם כוס מים וחצי כוס סוכר ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. מצננים. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית גסה.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים בקערה שמן, כוס סוכר וביצים. מוסיפים לימקווט טחונים ומיץ לימון ומערבבים.

מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 45 דקות.

בסיר קטן מבשלים את חומרי הסירופ עד רתיחה והמסת הסוכר ומוזגים על העוגה החמה. מצננים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ