עוגת לימקווט עם שמן זית ויוגורט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת לימקווט עם שמן זית ויוגורט

טעמה המרענן והקלות הבלתי נסבלת של הכנת העוגה הזאת יגרמו לכם לחזור ולאפות אותה שוב ושוב

דרגת קושי: קל
עוגת לימקווט
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

25 לימוני לימקווט חתוכים לרבעים ומגולענים

כוס מים
חצי כוס סוכר

לבצק:
חצי כוס שמן זית
כוס סוכר לבן
2 ביצים
כף מיץ לימון
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מעורבב עם קורט מלח
גביע יוגורט קטן (140 גרם)
3 כפות שקדים פרוסים

לסירופ:

3 כפות מיץ למון
3 כפות מים
 

הוראות הכנה

מחוץ לעונה ניתן להמיר את הלימונים ב 6 כפות ריבת לימונים או בריבת תפוז סיני (קומקווט).

משמנים תבנית לאינגלישקייק. מניחים לימוני לימקווט בסיר בינוני, מוזגים מים עד כדי כיסוי ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות ומסננים.

מניחים את הלימונים המבושלים באותו הסיר עם כוס מים וחצי כוס סוכר ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. מצננים. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית גסה.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים בקערה שמן, כוס סוכר וביצים. מוסיפים לימקווט טחונים ומיץ לימון ומערבבים.

מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 45 דקות.

בסיר קטן מבשלים את חומרי הסירופ עד רתיחה והמסת הסוכר ומוזגים על העוגה החמה. מצננים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות