מתכון

פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ובננות בקרמל

את הפרנץ' טוסט הכי מושחת שאכלתם מכינים מלחם בריוש ומצרפים אליו קרם אווירירי ובננות מקורמלות

מאיה רביבו, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה רביבו, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
פרנץ טוסט מלחם בריוש עם קרם מסקרפונה ובננות בקרמל

רכיבים

הבריוש

  • 3 וחצי כוסות קמח לחם
  • 25 גרם שמרים טריים או 9 גרם שמרים יבשים
  • 250 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 1/4 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 יחידה חלמון

קרם מסקרפונה

  • 150 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • מעט וניל (אבקה או 1/2 מקל)

לבננות המקורמלות

  • 2 בננות
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבריוש:

בקערה מערבבים את החלב והשמרים יחד. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל שאר החומרים (כולל השמרים והחלב ) מלבד החמאה והמלח. ברגע שהחומרים מתחילים להתאחד לבצק מוסיפים את המלח והממשיכים ללוש כ- 3 דקות.

חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שכל החמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש לכ- 5-7 דקות עד לקבלת כדור בצק שנאסף משולי הקערה (שימו לב לא ללוש יתר על המידה על מנת שהבצק לא יתחם).

מניחים את הבצק לתפיחה בקערה מכוסה בניילון עד להכפלת הנפח (שימו לב: כיוון שהבצק עשיר בשומן התפיחה לוקחת זמן, ניתן להשאיר לילה במקרר לתפיחה איטית) מוציאים את הבצק מהמקרר מחלקים אותו לשני חלקים ומגלגלים כל חלק לכיכר ומניחים בתבנית אינגליישקייק.

מתפיחים שוב כחצי שעה עד שהבצק מגיע לגובה התבנית מברישים בביצה ואופים בחום של 160 מעלות כ 35 דקות.

קרם מסקרפונה:

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב, עדין ורך.

לבננות המקורמלות:

חותכים את הבננות לפרוסות באלכסון. מסדרים אותן על מגש אפייה.

מפזרים סוכר חום מעל וצורבים עם ברנר עד לקבלת קרמל זהוב.

הרכבת הקינוח:

חותכים את כיכר הבריוש לפרוסות עבות וטובלים בחלב עד שהחלב נספג בפרוסה. במחבט טפלון עם מעט שמן מטגנים את פרוסות הבריוש כ2-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום ויפה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. מניחים בצלחת נקייה ומפזרים מעל בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה.

תגובות