פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ובננות בקרמל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ובננות בקרמל

את הפרנץ' טוסט הכי מושחת שאכלתם מכינים מלחם בריוש ומצרפים אליו קרם אווירירי ובננות מקורמלות

דרגת קושי: קל
פרנץ טוסט מלחם בריוש עם קרם מסקרפונה ובננות בקרמל
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

הבריוש:

3 וחצי כוסות קמח לחם

25 גרם שמרים טריים או 9 גרם שמרים יבשים

250 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)

1/4 כוס חלב

3/4 כוס סוכר

3 ביצים בגודל L

1 יחידה חלמון

 

קרם מסקרפונה:

150 גרם גבינת מסקרפונה

200 גרם שמנת מתוקה

40 גרם אבקת סוכר

מעט וניל (אבקה או 1/2 מקל)

 

לבננות המקורמלות:                                  

2 בננות

2 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבריוש:

בקערה מערבבים את החלב והשמרים יחד. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל שאר החומרים (כולל השמרים והחלב ) מלבד החמאה והמלח. ברגע שהחומרים מתחילים להתאחד לבצק מוסיפים את המלח והממשיכים ללוש כ- 3 דקות.

חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שכל החמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש לכ- 5-7 דקות עד לקבלת כדור בצק שנאסף משולי הקערה (שימו לב לא ללוש יתר על המידה על מנת שהבצק לא יתחם).

מניחים את הבצק לתפיחה בקערה מכוסה בניילון עד להכפלת הנפח (שימו לב: כיוון שהבצק עשיר בשומן התפיחה לוקחת זמן, ניתן להשאיר לילה במקרר לתפיחה איטית) מוציאים את הבצק מהמקרר מחלקים אותו לשני חלקים ומגלגלים כל חלק לכיכר ומניחים בתבנית אינגליישקייק.

מתפיחים שוב כחצי שעה עד שהבצק מגיע לגובה התבנית מברישים בביצה ואופים בחום של 160 מעלות כ 35 דקות.

קרם מסקרפונה:

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב, עדין ורך.

לבננות המקורמלות:

חותכים את הבננות לפרוסות באלכסון. מסדרים אותן על מגש אפייה.

מפזרים סוכר חום מעל וצורבים עם ברנר עד לקבלת קרמל זהוב.

הרכבת הקינוח:

חותכים את כיכר הבריוש לפרוסות עבות וטובלים בחלב עד שהחלב נספג בפרוסה. במחבט טפלון עם מעט שמן מטגנים את פרוסות הבריוש כ2-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע שחום ויפה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. מניחים בצלחת נקייה ומפזרים מעל בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות