מתכון

לחמניות קינמון-פקאן מקורמלות -Sticky buns

אל תתבלבלו מהשם - מדובר בקינוח מסוכן וממכר

מאיה רביבו, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה רביבו, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
סטיקי באן

רכיבים

בצק השמרים

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 220 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר לא קר מהמקרר)
  • 2 כפות חלב
  • 1/3 כוס סוכר
  • 4 יחידות ביצים
  • 1 כפית מלח

מלית קינמון

  • 1 וחצי כפות קינמון
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות סוכר חום

לקרמל פקאן

  • 150 גרם סוכר חום
  • 110 גרם חמאה
  • 2 כפות רום כהה
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 70 גרם פקאן

הוראות הכנה

הכנת בצק השמרים:

בקערה מערבבים את החלב והשמרים יחד. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה והמלח. ברגע שהחומרים מתחילים להתאחד לבצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 3 דקות נוספות. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שכל החמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עד לקבלת כדור בצק שנאסף משולי הקערה (חשוב שהבצק לא יתחמם).

מלית הקינמון:

מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת תערובת אחידה.

קרמל פקאן:

במיקסר עם גיטרה מרבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, קרמית ואוורירית. מוסיפים את הרום, הווניל ומערבבים. מוסיפים את הפקאנים ושוב מערבבים.

הכנת הבאן:

מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון כ- 30 דקות (שימו לב שהניילון לא צמוד לבצק). מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים לילה במקרר (אם רוצים לסיים את התהליך באותו היום משאירים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את ניפחו). מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ מורחים את המלית הרצויה, במקרה הנוכחי - מלית הקינמון, מגלגלים לגליל מהודק. חותכים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ.

בתבנית מאפינס מניחים כף קרמל פקאן ומעליו שבלול קינמון. מניחים בצד לתפיחה כחצי שעה ואופים בחום של 165 מעלות כ 30-35 דקות.

תגובות