לחמניות קינמון-פקאן מקורמלות -Sticky buns - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמניות קינמון-פקאן מקורמלות -Sticky buns

אל תתבלבלו מהשם - מדובר בקינוח מסוכן וממכר

דרגת קושי: קל
סטיקי באן
דודו בכר
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

בצק השמרים:

3 וחצי כוסות קמח

25 גרם שמרים טריים

220 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר לא קר מהמקרר)

2 כפות חלב

1/3 כוס סוכר

4 יחידות ביצים

1 כפית מלח

 

מלית קינמון:

1 וחצי כפות קינמון

1 כף שמן

2 כפות סוכר חום

 

לקרמל פקאן:

150 גרם סוכר חום

110 גרם חמאה

2 כפות רום כהה

1 כפית תמצית ווניל

70 גרם פקאן

הוראות הכנה

הכנת בצק השמרים:

בקערה מערבבים את החלב והשמרים יחד. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה והמלח. ברגע שהחומרים מתחילים להתאחד לבצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 3 דקות נוספות. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שכל החמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עד לקבלת כדור בצק שנאסף משולי הקערה (חשוב שהבצק לא יתחמם).

מלית הקינמון:

מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת תערובת אחידה.

קרמל פקאן:

במיקסר עם גיטרה מרבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, קרמית ואוורירית. מוסיפים את הרום, הווניל ומערבבים. מוסיפים את הפקאנים ושוב מערבבים.

הכנת הבאן:

מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון כ- 30 דקות (שימו לב שהניילון לא צמוד לבצק). מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים לילה במקרר (אם רוצים לסיים את התהליך באותו היום משאירים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את ניפחו). מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ מורחים את המלית הרצויה, במקרה הנוכחי - מלית הקינמון, מגלגלים לגליל מהודק. חותכים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ.

בתבנית מאפינס מניחים כף קרמל פקאן ומעליו שבלול קינמון. מניחים בצד לתפיחה כחצי שעה ואופים בחום של 165 מעלות כ 30-35 דקות.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות