ניוקי הערמונים המפורסם של אביב משה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ניוקי הערמונים המפורסם של אביב משה

אחת ממנות הדגל של מסעדת מסה ולא בכדי. אי אפשר לטעות, בשילוב המנצח שבין ניוקי, ערמונים ופטריית פורצ'יני, שהוא גם שילוב של טקסטורות וטעמים

דרגת קושי: קל
ניוקי ערמונים
תומר אפלבאום

זו מנה שנמצאת במסה כבר מימיה הראשונים והקהל מאוד אוהב ולא נותן לשנות, ניסינו לשנות את מתכון ניוקי הערמונים – זה לא עבד. אבל למה להחליף סוס מנצח? וכנראה שגם אי אפשר לטעות, בשילוב המנצח שבין ניוקי, ערמונים ופטריית פורצ'יני, שהוא גם שילוב של טקסטורות וטעמים. מנה שהקהל של המסה לא נותן לנו להחליף, או בקיצור: מנת דגל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לניוקי:

2 וחצי קילו תפוחי אדמה 

300 גרם קמח

1 ביצה

10 גרם מלח

לקציפה:

100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות במים

300 מ"ל שמנת מתוקה

10 גרם מלח

10 עגבניות שרי חצויות

10 ערמונים בוואקום פרוסים גס

חופן פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות במים

חופן תרד

100 גרם חמאה

הוראות הכנה

הכנת הניוקי:

מניחים את תפוחי האדמה על תבנית ואופים בחום 250 מעלות למשך כשעה וחצי.

חוצים את תפוחי האדמה האפויים ומרוקנים את התוכן בעזרת כף, מועכים בעזרת מועך פירה, מוסיפים קמח, ביצה ומלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך וחותכים ניוקי באורך כ-2-3 ס״מ.

טוחנים בבלנדר את הפטריות פורצ'יני, מערבבים עם שמנת ומלח, מחממים בסיר קטן את התערובת, ויוצקים לסיפון עם בלון גז.

מרתיחים מים בסיר רחב עם מעט מלח ומניחים את הניוקי במים למשך כשלוש דקות.

במקביל מחממים חמאה במחבת וצורבים מעט את העגבניות שרי, מוסיפים פטריות, מלח, ערמונים ותרד ולבסוף את הניוקי, מקפיצים מעט ומגישים בצלחת.מזלפים מעל מעט מהקציפה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות