קינוח ערמונים לוהטים של אביב משה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח ערמונים לוהטים של אביב משה

ערמונים לוהטים, ישר מהתנור, עליהם תימס גבינת "בּלו בוואריה" שתוסיף להם חדות ועדינות ואגסים מקורמלים, שיוסיפו מתיקות

דרגת קושי: קל
קינוח ערמונים לוהטים
תומר אפלבאום

הרעיון בקינוח זה הוא להגיש משהו שהוא קצת מעבר ל"ממתק" ומקפל את חוויית הערמונים כולה, במנה אחת אחרונה: במסעדה, הערמונים מוגשים על גחלים לוחשות, בבית- תגישו אותם ישר לוהטים, ישר מהתנור, עליהם תימס גבינת "בּלו בוואריה" שתוסיף להם חדוּת אבל גם עדינות ואגסים מקורמלים, שיוסיפו מתיקות.

"זו הגשה של חורף, של חו"ל, של אירופה, של הקלייה של הרחוב, ולא פחות חשוב: הערמונים מוגשים עם גבינת בלו בוואריה, הגבינה שאלוהים יצר לעצמו, ואגסים." מתפייט משה ומוסיף כי המנה היא מחווה למארון גלסה (marron glace), הערמון המסוכר שנפוץ ונמכר בעיקר בדרום צרפת וצפון איטליה או כפי שמתאר אותו משה: "ה'פסק זמן' של האירופאים".

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

15 ערמונים טריים או חבילת ערמונים בוואקום

100 גרם גבינת בלו בוואריה

4 אגסים מקולפים ומגולענים

200 גרם סוכר

300 מ"ל מים

הוראות הכנה

הרעיון בקינוח זה הוא להגיש משהו שהוא קצת מעבר ל"ממתק" ומקפל את חוויית הערמונים כולה, במנה אחת אחרונה: במסעדה, הערמונים מוגשים על גחלים לוחשות, בבית- תגישו אותם ישר לוהטים, ישר מהתנור, עליהם תימס גבינת "בּלו בוואריה" שתוסיף להם חדוּת אבל גם עדינות ואגסים מקורמלים, שיוסיפו מתיקות.

"זו הגשה של חורף, של חו"ל, של אירופה, של הקלייה של הרחוב, ולא פחות חשוב: הערמונים מוגשים עם גבינת בלו בוואריה, הגבינה שאלוהים יצר לעצמו, ואגסים." מתפייט משה ומוסיף כי המנה היא מחווה למארון גלסה (marron glace), הערמון המסוכר שנפוץ ונמכר בעיקר בדרום צרפת וצפון איטליה או כפי שמתאר אותו משה: "ה'פסק זמן' של האירופאים".

לאגסים:

חותכים את האגסים לפלחים ומניחים בסיר קטן עם הסוכר והמים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 20 דקות.

מורידים מהאש, מניחים להתקרר מעט ומעבירים למקרר.

לערמונים:

קולים את הערמונים בחום מירבי בתנור עד השחמה. (בינתיים מוציאים את האגסים המקורמלים מהמקרר)

מוציאים מהתנור ומגישים מיד, לצד פרוסות גבינת "בלו בוואריה" והאגסים המקורמלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות