מתכון

קציצות אפויות

מתכון בן יותר משמונים שנה שהגיע לידי זמי שרייבר, ממסעדת סנדר

זמי שרייבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות אפויות
קציצות אפויות על תפוחי אדמה בתנורצילום: תומר אפלבאום
זמי שרייבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

אני מציע להכין את הקציצות לפי המתכון המצורף ולטגן חצי טיגון. אחר כך הכינו רוטב אהוב (עגבניות / שום / ירקות), הוסיפו לו את הקציצות ובשלו ברוטב למשך 4-5 דקות.

רכיבים

  • 200 גרם בקר טחון
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 200 גרם הודו טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 בצל פרוס
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לפרוסות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
  • 1 פלפל אדום חתוך לפרוסות
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • שתי ביצים
  • כוס פירורי לחם
  • חצי כוס ציר עוף
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון בצל קצוץ, קישוא, תפוח אדמה חתוך לקוביות, שום ופטרוזיליה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר, ההודו וחזה העוף. מוסיפים את הביצים, רבע כפית פפריקה, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל. לשים עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות ומצפים היטב בפירורי לחם.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית: תפוח אדמה פרוס, בצל פרוס, פלפל אדום ועגבנייה. מערבבים את ציר העוף עם חצי כפית פפריקה, רבע כפית פלפל ורבע כפית מלח. יוצקים את הציר והתבלינים על הירקות באופן אחיד. מסדרים את הקציצות על הירקות ואופים בתנור כרבע שעה. הופכים את הקציצות ואופים כרבע שעה נוספת עד הזהבה. מגישים לצד הירקות.

תגובות