קציצות אפויות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות אפויות

מתכון בן יותר משמונים שנה שהגיע לידי זמי שרייבר, ממסעדת סנדר

דרגת קושי: קל
קציצות אפויות
תומר אפלבאום

אני מציע להכין את הקציצות לפי המתכון המצורף ולטגן חצי טיגון. אחר כך הכינו רוטב אהוב (עגבניות / שום / ירקות), הוסיפו לו את הקציצות ובשלו ברוטב למשך 4-5 דקות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם בקר טחון

200 גרם חזה עוף טחון

200 גרם הודו טחון

1 בצל קצוץ

1 בצל פרוס

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לפרוסות

1 קישוא חתוך לקוביות

1 עגבנייה חתוכה לפרוסות

1 פלפל אדום חתוך לפרוסות

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

שתי ביצים

כוס פירורי לחם

חצי כוס ציר עוף

פפריקה

מלח

פלפל

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון בצל קצוץ, קישוא, תפוח אדמה חתוך לקוביות, שום ופטרוזיליה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר, ההודו וחזה העוף. מוסיפים את הביצים, רבע כפית פפריקה, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל. לשים עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות ומצפים היטב בפירורי לחם.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית: תפוח אדמה פרוס, בצל פרוס, פלפל אדום ועגבנייה. מערבבים את ציר העוף עם חצי כפית פפריקה, רבע כפית פלפל ורבע כפית מלח. יוצקים את הציר והתבלינים על הירקות באופן אחיד. מסדרים את הקציצות על הירקות ואופים בתנור כרבע שעה. הופכים את הקציצות ואופים כרבע שעה נוספת עד הזהבה. מגישים לצד הירקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות