כמו באמריקה: פסטה אפויה עם כדורי בשר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמו באמריקה: פסטה אפויה עם כדורי בשר

פסטה אפויה היא עולם ומלואו ובכל רחבי איטליה מוצאים אין ספור גרסאות, אבל דווקא הסופרנוס הביאה לה את תהילת העולם

4-6 מנות דרגת קושי: קל
פסטה אפויה
עמרי פולק

פסטה אפויה (Pasta al forno באיטלקית) אינה רק דרך הכנה, אלא עולם ומלואו של מתכונים, שמשתנים בהתאם לאזור שממנו הם מגיעים ולמטבח אליו הם משתייכים. כך נמצא הבדל בין פסטה אפויה שמקורה בצפון איטליה לזו שמגיעה מן הדרום (אפילו התנור יהיה שונה - גריל עצים פתוח בצפון לעומת תנור לבנים בדרום), אבל גם במתכונים מאותו אזור יכולים להיות הבדלים תהומיים, בהתאם למסורת המטבח המשפחתי בו הוכנו.

באיטליה יכולה לנוע מנה של פסטה אפויה על סקלה רחבה במיוחד. לעיתים היא נחשבת כמנה חגיגית (בעיקר בדרום), שמכינים לאורחים מיוחדים או לילדי יום הולדת עם כל המרכיבים שהם אוהבים. במטבחים אחרים היא מנת שאריות עשירה המורכבת מכל מה שנותר במקרר ובמזווה.

המנה שמובאת כאן עלתה לגדולה דווקא מחוץ לאיטליה, במטבח האיטלו-אמריקני שהתפתח באמריקה עם הגעתם של מהגרים מארץ המגף. היא הפכה לגיבורת תרבות כשזכתה באור הזרקורים של תעשיית הבידור ההוליוודית, והשיא נרשם בסדרת המופת "הסופרנוס". הזיטי האפוי של קרן (אשתו של בובי) שרד גם לאחר מותה של הדמות, במקפיא של האלמן הטרי. במתכון שלי לזיטי בחרתי בפסטה שנקראת Cavatapi ומזכירה בצורתה פותחן יין, אליה צירפתי רוטב עגבניות, כדורי בשר קטנטנים וגבינת פרמז'ן. מנה מנחמת מאין כמוה.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

18תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 7

רכיבים

חבילת פסטה קצרה (זיטי הם צינורות קצרים ודקים יותר מהפנה המוכרת)

250 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות
כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
גביע גבינת ריקוטה (250 גרם)

לרוטב עגבניות:

2 קופסאות שימורים קטנות של עגבניות מרוסקות (375 גרם כל אחת)

4 שיני שום שלמות
2 כפות שמן זית
6 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות
מלח ופלפל

לכדורי הבשר:

חצי ק"ג בשר טחון עם מעט שומן

2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
4 שיני שום כתושות (אפשר להשתמש בשיניים של רוטב העגבניות)
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
צרור כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל

הוראות הכנה

זיטי
עמרי פולק

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד לרמת אל דנטה (כדקה פחות ממה שרשום על השקית) ומסננים.

הכנת רוטב העגבניות:

מחממים מחבת עם שוליים גבוהים על אש בינונית. אחרי שהיא חמה מוסיפים את שמן הזית ואת שיני השום השלמות. מטגנים אותן עד שהן מזהיבות ואז מסירים (שמרו אותן לקציצות).
מוסיפים את העגבניות, עלי הבזיליקום והמלח והפלפל, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה לכשעתיים נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך.

הכנת כדורי הבשר:

מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית בקערה גדולה.
שוטפים את הידיים במים קרים ומעצבים כדורים קטנטנים, בגודל של עינב קטנטן.
מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הכיוונים. מסירים מהמחבת ומעבירים אל צלחת עם נייר סופג עליה.

הרכבת המנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עם שוליים גבוהים.
מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם שלוש כוסות מרוטב העגבניות וחצי כוס מגבינת הפרמז'ן המגוררת. מוסיפים את כדורי הבשר ומערבבים שוב.

מעבירים חצי מכמות הפסטה אל התבנית, מורחים את גבינת הריקוטה מעל, מפזרים את כל קוביות המוצרלה ורבע כוס מגבינת הפרמז'ן המגוררת. מעל שופכים עוד כוס מרוטב העגבניות.

מעבירים אל התבנית את הפסטה שנותרה בקערה, מעליה עוד כוס רוטב וגבינת הפרמז'ן שנותרה.

מכסים עם נייר כסף ואופים כ-45 דקות, אז מסירים את נייר הכסף ואופים כ-30-15 דקות נוספות או עד שמרכז התבנית לוהט והרוטב מבעבע בקצוות.

לפני ההגשה מכסים חזרה בנייר כסף ומניחים לזיטי לנוח כ-15 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות