מתכון

מרק עדשים בבירה

זה כל מה שצריך כשבחוץ גשם וקר - מרק חם, משביע, בריא ומופלא

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות
מרק עדשים בבירה

רכיבים

  • כוס עדשים ירוקות מושרות במים לפחות לשעה
  • כוס עדשים שחורות מושרות במים לפחות לשעה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי בינוני קלוף ומגורר גס בפומפייה או על דסקית הגירור במעבד מזון
  • צרור תימין ורוזמרין קשור בחוט
  • 2 עגבניות בשלות מגוררת על פומפייה או טחונות במעבד מזון
  • כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
  • 500 מ"ל בירה לפי טעמכם (טובורג או גולדסטאר והכי טעים לף בלונד)
  • 6 כוסות מים רותחים
  • חופן נדיב של עלי תרד או מנגולד (ללא החלק הלבן) שטופים וקצוצים גס
  • סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות דק

תבלינים

  • כפית וחצי מלח דק
  • 1 כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
  • חצי כפית זרעי כמון טחונים
  • רבע כפית אבקת כורכום
  • 2 עלה דפנה

הוראות הכנה

מוזגים לסיר גדול 3 כפות שמן ומאדים מעל להבה בינונית־גבוהה את הבצל, הגזר והסלרי, עד שהשורשים מתחילים להזהיב, 5-10 דקות לערך.

מוסיפים את צרור התימין והרוזמרין, את שני סוגי העדשים (מסוננות ממי ההשריה), עגבניות מרוסקות, ג'ינג'ר מגורר ואת הבירה.

מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות ללא כיסוי. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים שעה על בעבוע עדין. מערבבים מדי פעם. מתבלים בכל התבלינים, מוסיפים עוד מים במידת הצורך וממשיכים בבישול עוד חצי שעה.

מוסיפים עלי תרד או מנגולד קצוצים גס, פרוסות שמפיניון ומבשלים 5 דקות לעלי תרד או 10 דקות לעלי מנגולד ומגישים.

טעים להזליף בקערה האישית מעט שמן זית ולמי שאינו טבעוני אפשר גם לגרר פרמזן, אבל אפשר להסתדר בלעדיו.

תגובות