מתכוןמתכון

קציצות בכרוב סגול, סלק ובירה

סיר יפהפה שיש בו הכל ובעיקר קציצות מופלאות, רכות ונמסות בפה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות

קציצות בכרוב סגול, 
סלק ובירה
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

לקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק על פומפייה
  • 1 בצל קלוף ומגורר דק על פומפייה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • כפית קימל טחון

לרוטב

  • 3 כפות שמן קנולה או חמניות
  • 2 כרישות שטופות ופרוסות לחצאי עיגולים
  • 3 סלקים קטנים קלופים ומגוררים גס בפומפייה או בדסקית הגירור במעבד המזון
  • חצי כרוב סגול פרוס לשערות דקות (עדיף במנדולינה)
  • צרור תימין קשור בחוט
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית מלח דק
  • כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 500 מ"ל בירה ענברית כמו גולדסטאר או טובורג
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 20 שזיפים מיובשים מגולענים

הוראות הכנה

תחילה הקציצות: מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות ומצננים עד השימוש.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים תוך ערבוב ועל להבה גבוהה כרישה, סלקים, כרוב סגול ותימין כ-10 דקות או עד שהירקות השחימו מעט. מתבלים בכל התבלינים, מערבבים, יוצקים בירה ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ללא כיסוי. מוזגים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות בתוך הרוטב המבעבע. תוך כדי ההנחה, מפנים להן מקום בסיר בעזרת כף רחבה (בין הירקות) כדי שישחו בנוזל צלול. מפזרים שזיפים מיובשים, מכסים ומבשלים 20 דקות על בעבוע עדין וללא ערבוב. מערבבים בעדינות, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. מנערים את הסיר מדי פעם

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ