קציצות בכרוב סגול, סלק ובירה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בכרוב סגול, סלק ובירה

סיר יפהפה שיש בו הכל ובעיקר קציצות מופלאות, רכות ונמסות בפה

10 מנות דרגת קושי: קל

קציצות בכרוב סגול, 
סלק ובירה
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 ביצה

1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק על פומפייה

1 בצל קלוף ומגורר דק על פומפייה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור טחון

כפית קימל טחון

לרוטב:

3 כפות שמן קנולה או חמניות

2 כרישות שטופות ופרוסות לחצאי עיגולים

3 סלקים קטנים קלופים ומגוררים גס בפומפייה או בדסקית הגירור במעבד המזון

חצי כרוב סגול פרוס לשערות דקות (עדיף במנדולינה)

צרור תימין קשור בחוט

2 כפיות סוכר

כפית מלח דק

כפית גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כפית פלפל שחור טחון

500 מ"ל בירה ענברית כמו גולדסטאר או טובורג

2 כוסות מים רותחים

20 שזיפים מיובשים מגולענים

הוראות הכנה

תחילה הקציצות: מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות ומצננים עד השימוש.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים תוך ערבוב ועל להבה גבוהה כרישה, סלקים, כרוב סגול ותימין כ-10 דקות או עד שהירקות השחימו מעט. מתבלים בכל התבלינים, מערבבים, יוצקים בירה ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ללא כיסוי. מוזגים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות בתוך הרוטב המבעבע. תוך כדי ההנחה, מפנים להן מקום בסיר בעזרת כף רחבה (בין הירקות) כדי שישחו בנוזל צלול. מפזרים שזיפים מיובשים, מכסים ומבשלים 20 דקות על בעבוע עדין וללא ערבוב. מערבבים בעדינות, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. מנערים את הסיר מדי פעם



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות