מתכון |

עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

פריקה חיטה ירקרקה שנקלתה ונגרסה, המכילה יותר חלבונים אבל פחות גלוטן וקלוריות, ומצטיינת בטעם אגוזי־מעושן

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • חצי כוס פריקה
  • חציל בינוני
  • 14–16 עגבניות בינוניות
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט מלח ופלפל
  • 5 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק
  • כף לימון כבוש קצוץ
  • 10 זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים וקצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
  • כפית פפריקה אדומה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • קורט פפריקה חריפה
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

לכיסוי העגבנייה

  • 50 גרם קצ'קבל מגורר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–200 מעלות. שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה. קולפים את החציל תוך השארת מעט פסים מן הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מניחים קוביות חצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל, מערבבים וצולים 25–30 דקות עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

חותכים ומסירים את ראשה של כל עגבנייה. בעזרת כפית פריזיאן או כפית קטנה רגילה מרוקנים את תוכן העגבנייה והופכים לייבוש. קוצצים את תוכן העגבנייה ושומרים בצד (ללא הנוזלים). במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים בצל ירוק למשך 2 דקות, מוסיפים לימון כבוש, זיתים, שום ופלפל ירוק חריף, ומטגנים 2 דקות. מוסיפים פריקה מסוננת ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך 2 דקות. מוסיפים חצי מכמות קוביות העגבניות הקצוצות (את החצי הנותר שומרים לשימוש אחר) ומים, וממשיכים בבישול רבע שעה או עד ספיגת כל הנוזלים והתרככות הפריקה. אם הפריקה נותרה מעט קשה, מוסיפים מעט מים ומבשלים עוד חמש דקות.

מוסיפים את החצילים הקלויים והפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול. מחממים תנור ל–180 מעלות. ממלאים את העגבניות במלית ומניחים בתבנית חסינת חום משומנת בשמן זית. מגררים מעל כל עגבנייה קצ'קבל, מכסים במכסה העגבנייה, מזליפים מעט שמן זית ואופים 45 דקות. טעים לאכול עם יוגורט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ