עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

פריקה חיטה ירקרקה שנקלתה ונגרסה, המכילה יותר חלבונים אבל פחות גלוטן וקלוריות, ומצטיינת בטעם אגוזי־מעושן

8 מנות דרגת קושי: קל
עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

חצי כוס פריקה

חציל בינוני

14–16 עגבניות בינוניות

4 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל

5 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק

כף לימון כבוש קצוץ

10 זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים וקצוצים

3 שיני שום קצוצות

רבע פלפל ירוק חריף קצוץ

כפית פפריקה אדומה

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט פפריקה חריפה

חצי כוס מים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

לכיסוי העגבנייה:

50 גרם קצ'קבל מגורר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–200 מעלות. שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה. קולפים את החציל תוך השארת מעט פסים מן הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. מניחים קוביות חצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל, מערבבים וצולים 25–30 דקות עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

חותכים ומסירים את ראשה של כל עגבנייה. בעזרת כפית פריזיאן או כפית קטנה רגילה מרוקנים את תוכן העגבנייה והופכים לייבוש. קוצצים את תוכן העגבנייה ושומרים בצד (ללא הנוזלים). במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים בצל ירוק למשך 2 דקות, מוסיפים לימון כבוש, זיתים, שום ופלפל ירוק חריף, ומטגנים 2 דקות. מוסיפים פריקה מסוננת ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך 2 דקות. מוסיפים חצי מכמות קוביות העגבניות הקצוצות (את החצי הנותר שומרים לשימוש אחר) ומים, וממשיכים בבישול רבע שעה או עד ספיגת כל הנוזלים והתרככות הפריקה. אם הפריקה נותרה מעט קשה, מוסיפים מעט מים ומבשלים עוד חמש דקות.

מוסיפים את החצילים הקלויים והפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול. מחממים תנור ל–180 מעלות. ממלאים את העגבניות במלית ומניחים בתבנית חסינת חום משומנת בשמן זית. מגררים מעל כל עגבנייה קצ'קבל, מכסים במכסה העגבנייה, מזליפים מעט שמן זית ואופים 45 דקות. טעים לאכול עם יוגורט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות