עוף עם פריקה ופטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף עם פריקה ופטריות

הפריקה מכילה יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר רוב הדגנים שאנחנו מכירים. יש בה עד פי ארבעה מכמות הסיבים התזונתיים המצויה באורז מלא

6 מנות דרגת קושי: קל
עוף עם פריקה ופטריות
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 ירכי עוף (פרגיות) עם העור

למשרה:

רבע כוס שמן זית

רבע כוס סילאן או דבש

כפית בהרט

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית הל טחון

לפריקה:

2 כפות שמן

4 בצלים חתוכים לחצאי עיגולים דקים

כוס פריקה

2 סלסילות פטריות מיני פורטובלו או שמפיניון, פרוסות לפרוסות עבות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 מקלות קינמון

3/4 כוס מים רותחים

כף סילאן או דבש

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מוסיפים את הפרגיות ומשרים במקרר לשעתיים. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים בצלים על להבה בינונית־נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, כשעה עד שעה וחצי, עד שהם מקבלים צבע דבש כהה.

שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים בצל מטוגן, מערבבים היטב ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית צלייה. מערבבים 3/4 כוס מים עם כף סילאן ומוזגים על הפריקה. מחממים תנור ל–200 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית הצלייה ומניחים מעל הפריקה, כשצד העור כלפי מעלה. מניחים מקלות קינמון, מכניסים לתנור וצולים ללא כיסוי 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל–170 מעלות מכסים וממשיכים בצלייה עוד 35 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות