מתכון

עוף עם פריקה ופטריות

הפריקה מכילה יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר רוב הדגנים שאנחנו מכירים. יש בה עד פי ארבעה מכמות הסיבים התזונתיים המצויה באורז מלא

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
עוף עם פריקה ופטריות

רכיבים

  • 6 ירכי עוף (פרגיות) עם העור

למשרה

  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס סילאן או דבש
  • כפית בהרט
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית הל טחון

לפריקה

  • 2 כפות שמן
  • 4 בצלים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
  • כוס פריקה
  • 2 סלסילות פטריות מיני פורטובלו או שמפיניון, פרוסות לפרוסות עבות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 מקלות קינמון
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • כף סילאן או דבש

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מוסיפים את הפרגיות ומשרים במקרר לשעתיים. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים בצלים על להבה בינונית־נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, כשעה עד שעה וחצי, עד שהם מקבלים צבע דבש כהה.

שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים בצל מטוגן, מערבבים היטב ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית צלייה. מערבבים 3/4 כוס מים עם כף סילאן ומוזגים על הפריקה. מחממים תנור ל–200 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית הצלייה ומניחים מעל הפריקה, כשצד העור כלפי מעלה. מניחים מקלות קינמון, מכניסים לתנור וצולים ללא כיסוי 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל–170 מעלות מכסים וממשיכים בצלייה עוד 35 דקות.

תגובות