מתכון

קציצות בשר ופריקה ברוטב עגבניות וזיתים

הפריקה עשירה בטעמים אגוזיים עדינים ומרקמה הנגיס מתאים, כמו הבורגול או האורז, לסלטים, לממולאים או כתוספת חמה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8-10 מנות
קציצות בשר ופריקה ברוטב עגבניות וזיתים

רכיבים

לתערובת הקציצות

  • חצי כוס פריקה
  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 2 קישואים קטנים מגוררים
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית קימל טחון
  • חצי כפית פפריקה מעושנת או רגילה

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים
  • חופן זיתים שחורים, עדיף קלמטה או נבאלי
  • 4 עגבניות קצוצות לקוביות גדולות
  • כוס וחצי מים רותחים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית קימל טחון
  • חצי כפית פפריקה מעושנת או רגילה
  • חצי כפית סוכר
  • קורט צ'ילי יבש
  • חופן עלי בזיליקום

הוראות הכנה

שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה. מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את כל שאר חומרי הקציצות ולשים היטב למשך שתי דקות. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות (אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם כדי לייצב אותה) ומקררים במקרר לחצי שעה. מוזגים שמן לסיר רחב שיכול להיכנס לתנור, מטגנים בו שום למשך חצי דקה, מוסיפים גבעולי סלרי קצוצים וזיתים ומטגנים שתי דקות. מוסיפים עגבניות קצוצות, מערבבים ומבשלים עוד שתי דקות. מוסיפים מים ותבלינים, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית ללא ערבוב 20 דקות. מחממים תנור ל–150 מעלות. מערבבים בזהירות, מוסיפים עלי בזיליקום, מכסים וצולים בתנור למשך חצי שעה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.

תגובות