בראוניז מאצ'ה על בצק פריך וריבת תות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בראוניז מאצ'ה על בצק פריך וריבת תות

כולם מדברים על מאצ'ה, אבל מה באמת עושים איתה? השף קונדיטורית נעמה גאון מכינה עמה קינוח - בראוניז יפהפיים כמו שלא אכלתם

תבנית בגודל 24X24 דרגת קושי: בינוני
בראוניז מאצ'ה על בסיס בצק פריך וריבת תות
מתן שופן

אחת האהבות הגדולות של נעמה גאון היא המאצ'ה, אבקה יפנית המופקת מעלי תה ירוק צעירים, מרירה מאוד, ובאופן מסורתי משמשת כמובן להכנת תה. עם זאת, בשנים האחרונות היא הפכה לפופולרית מאוד באפייה בזכות צבעה העז וערכיה הבריאותיים. חומר הגלם הזה מצטרף למאפה שגם הוא מחביביה: הבראוניז. "יש פעמים שאני 'מוותרת' על חומר גלם אחרי שאני משחקת איתו קצת ויש פעמים שאני ממש נדבקת לחומר גלם, כמו במקרה של המאצ'ה, לאורך שנים", היא אומרת.

למתכונים נוספים של נעמה גאון בכתבתו של מתן שופן

 

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

לבצק הפריך:

100 גרם חמאה רכה

50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס פחות כף, או חצי חבילה)

1 חלמון של ביצה גדולה (L)

1 כפית תמצית וניל איכותית (או משחת וניל)

1/3 1 כוסות (185 גרם) קמח לבן

2\1 כפית מלח דק

לשכבת הריבה:

2 כפות ריבת תות (או פטל)

לבראוניז מאצ'ה:

200 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כף אבקת מאצ'ה

3 ביצים L

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל איכותית (או משחת וניל)

190 גרם (3\1 1 כוסות ועוד כפית) קמח לבן

2\1 כפית מלח דק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית (גודל 24X24 ס"מ) בנייר אפייה. מניחים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר המצויד בוו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמון ותמצית הווניל ומעבדים עד שהם נטמעים לגמרי בתערובת. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים מעיבוד יתר.

משטחים את הבצק בצורה אחידה ואופים כ-10-12 דקות עד שהבצק מתייצב ומתחיל להזהיב מעט בשוליו. מוציאים את התבנית ובה הבצק האפוי מן התנור ומצננים לחלוטין. כאשר הבצק מגיע לטמפרטורת החדר מורחים עליו את הריבה, כך שתתקבל שכבה אחידה ודקיקה.

ממשיכים בהכנת שכבת הבראוניז: בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל, ממיסים את השוקולד הלבן והחמאה, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת המאצ'ה וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת לחלוטין. מוסיפים לתערובת השוקולד את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את הסוכר ומשחת הווניל וטורפים לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מוסיפים קמח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת מבריקה.

בעזרת לקקן מעבירים את תערובת הבראוניז אל התבנית ובה הבצק הפריך ושכבת הריבה. מוודאים כי שכבת הריבה מכוסה לגמרי בתערובת הבראוניז. אופים כ-20-25 דקות. הבראוניז ייראה רך מעט מבפנים, אך ייווצר קרום אטום והשוליים יהיו יציבים. לאחר ההוצאה מהתנור, מעבירים את התבנית למקפיא. לאחר צינון מלא, חותכים בסכין חדה לריבועים בגודל הרצוי. רצוי לשמור את הבראוניז בקופסה אטומה, במקרר עד שבוע או במקפיא עד שבועיים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות