מתכון |

מקלות פריכים של בצק עלים עם בייקון וטוגראשי

במקום על נודלס, השף קונדיטורית נעמה גאון, מתבלת את תערובת התבלינים היפנית על מקלות בצק עלים והתוצאה מפתיעה וממכרת

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מקלות פריכים של בצק עלים עם בייקון וטוגראשי
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:10 יחידות

נעמה גאון מסבירה כי טוגראשי היא תערובת תבלינים יפנית שמכילה שבעה תבלינים, לרוב צ'ילי אדום, סנשו צ'ילי, קליפת תפוז קלויה, שומשום שחור ושומשום לבן, המפ, ג'ינג'ר טחון ואצת נורי. היא משמשת לתיבול של מנות שונות כמו נודלס ויאקיטורי ושל מאכלים מטוגנים או צלויים בגריל.

למתכונים נוספים של נעמה גאון בכתבתו של מתן שופן

רכיבים

  • 500 גרם בצק עלים חמאה, מופשר וקר מאוד

לציפוי

  • 100 גרם בייקון, פרוס לעובי בינוני
  • 2 כפות מייפל אמיתי (או סוכר חום כהה)
  • 1 כפית אבקת טוגראשי
  • לאפייה:
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 1 ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת ציפוי הבייקון: חותכים את הבייקון לפיסות קטנות באורך ס"מ אחד. מערבבים בקערה עם המייפל והטוגראשי ומניחים בצד.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X25 ס"מ. מורחים את הבצק בעדינות בביצה הטרופה ומפזרים בצורה אחידה את גבינת הפרמזן המגוררת. מהדקים בעדינות את הגבינה אל הבצק המרודד בעזרת המערוך. מפזרים את פיסות הבייקון המתובלות בצורה אחידה. חותכים את הבצק למקלות בעובי 3 ס"מ כל אחד. מגלגלים כל מקל בצורת ספירלה כך שהציפוי יהיה בחלקו החיצוני של מקל הבצק. אם הבצק מתחמם במשך העבודה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים כעשר דקות במקרר. לאחר מכן ניתן להמשיך ולעבוד עם הבצק.

מניחים את מקלות הבצק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, כאשר יש מרווח של לפחות ס"מ בין המקלות, ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. בשלב זה ניתן לכסות את התבנית היטב ולהקפיא את המקלות עד כשלושה ימים.

מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים את מקלות הבצק הקרים כ-20-25 דקות עד שהם תפוחים ושחומים מאוד. מצננים מעט ואוכלים. המקלות במיטבם ביום הכנתם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ