מתכון |

בראוניז טבעוניים

אפשר להמיר את הטחינה בממרח שקדים או קשיו ואת הסילאן במייפל או דבש

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
בראוניז טבעוניים
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 150 גרם פקאנים טבעיים
  • 20 תמרים מג'הול מגולענים
  • חצי כוס אבקת קקאו מנופה
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות סילאן

אפשר גם

  • : 2 כפות שבבי קקאו או קוקוס
  • שליש כוס מים

לזרייה מעל

  • רבע כוס אבקת קקאו מנופה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–150 מעלות. קולים תוך ערבוב על אש קטנה במחבת יבשה את הפקאנים, בלי שייחרכו. קוצצים גס חצי מכמות הפקאנים.

מעבירים לקערת מעבד המזון את כל המרכיבים חוץ מהפקאנים הקצוצים ושבבי הקקאו/קוקוס, ומעבדים עד קבלת מחית חלקה (המחית דביקה למדי). אם היא סמיכה ולא נטחנת בקלות מוסיפים כף או שתיים של מים.

מערבבים פנימה פקאנים קצוצים ושבבי קקאו ומעבדים שתי שניות.

מעבירים לתבנית 20 על 20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ומשטיחים. אופים 25 דקות. מצננים לילה במקרר.

הופכים על קרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ומנפים מעל אבקת קקאו. שומרים בקופסה אטומה במקרר ואוכלים קר מאוד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ