מתכון |

כדורי תמרים ושומשום

מתאימות הן כעוגייה מתוקה כשיש חשק לכך או צורך בנחמה והן כחטיף אנרגיה כשהגוף זקוק למזון מעורר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:30-35 עוגיות
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • חצי חבילת תמרים בוואקום (225 גרם)

  • רבע כוס מים

  • רבע כוס סילאן

  • חצי כפית קינמון

  • שליש כוס טחינה גולמית

  • 75 גרם קשיו טבעי

  • 75 גרם פיסטוקים טבעיים

  • 100 גרם אגוזי מלך

  • חצי כוס שומשום

הוראות הכנה

מחממים בסיר תמרים, מים, סילאן וקינמון, מערבבים היטב עד קבלת מחית חלקה וללא גושים. מסירים מהאש, מצננים עשר דקות ומוסיפים טחינה גולמית. מערבבים היטב. בינתיים קולים על מחבת את כל האגוזים על אש קטנה ותוך ערבוב מתמיד עד שיתקבל מרקם פציח. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס. מוסיפים את האגוזים למחית התמרים ומערבבים. מניחים בצד ל–15 דקות. מחממים תנור ל–150 מעלות. מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים לכדורים ומצפים אותם בשומשום. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות. מצננים בתבנית ומאחסנים בקופסה אטומה במקום מוצל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ