כדורי תמרים ושומשום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כדורי תמרים ושומשום

מתאימות הן כעוגייה מתוקה כשיש חשק לכך או צורך בנחמה והן כחטיף אנרגיה כשהגוף זקוק למזון מעורר

30-35 עוגיות דרגת קושי: קל
כדורי תמרים ושומשום
לימור לניאדו תירו
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

חצי חבילת תמרים בוואקום (225 גרם)

רבע כוס מים

רבע כוס סילאן

חצי כפית קינמון

שליש כוס טחינה גולמית

75 גרם קשיו טבעי

75 גרם פיסטוקים טבעיים

100 גרם אגוזי מלך

חצי כוס שומשום

הוראות הכנה

מחממים בסיר תמרים, מים, סילאן וקינמון, מערבבים היטב עד קבלת מחית חלקה וללא גושים. מסירים מהאש, מצננים עשר דקות ומוסיפים טחינה גולמית. מערבבים היטב. בינתיים קולים על מחבת את כל האגוזים על אש קטנה ותוך ערבוב מתמיד עד שיתקבל מרקם פציח. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס. מוסיפים את האגוזים למחית התמרים ומערבבים. מניחים בצד ל–15 דקות. מחממים תנור ל–150 מעלות. מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים לכדורים ומצפים אותם בשומשום. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות. מצננים בתבנית ומאחסנים בקופסה אטומה במקום מוצל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות