מתכון

שקשוקה מנגולד וקייל

הקייל הוא בעל ערך תזונתי גבוה, יכולת ספיגה מרבית וסגולות מוכחות בריפוי או מניעת מחלות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
שקשוקה מנגולד וקייל
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 8 ענפי אספרגוס
  • 3 כפות שמן זית
  • כרישה שטופה פרוסה לחצאי עיגולים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 7 עלי מנגולד צעירים שטופים וקצוצים דק
  • 7 עלי קייל שטופים וקצוצים דק
  • 2 כפות מים
  • רבע כפית מלח
  • קורט כפית פלפל שחור
  • רבע כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט צ'ילי גרוס
  • 4 ביצים
  • 100 גרם גבינת ריקוטה

הוראות הכנה

מסירים מהאספרגוס את השליש התחתון ומשליכים. מעבירים לקערה, מוזגים מעל מים רותחים, ממתינים שתי דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. מוזגים למחבת שמן זית ומטגנים כרישה למשך רבע שעה. מוסיפים שום ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את עלי המנגולד והקייל הקצוצים. מוזגים 2 כפות מים, מתבלים, מכסים ומבשלים למשך חצי שעה, מערבבים מדי פעם. אם צריך מוסיפים מעט מים. מרימים את המכסה, שוברים את הביצים ומניחים בעזרת כפית גושים קטנים של גבינת ריקוטה בין הביצים. מפזרים אספרגוסים, בוזקים מעט מלח ופלפל שחור ומבשלים ללא מכסה עד שהחלבון התייצב והחלמון נותר רך. אוכלים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ