תפוחי אדמה אפויים מושחתים

למה שלא תשדרגו את מתכון תפוח האדמה שלכם?

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
תפוחי אדמה אפויים פעמיים עם גבינת בושה ובצל ירוק
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה באטר
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 80 גרם גבינת בושה מגוררת
  • 1 ביצה
  • כף חמאה
  • בצל ירוק (החלק הירוק) פרוס דק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

שוטפים את תפוחי האדמה היטב.

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ובוזקים עליהם מלח ומעט שמן זית.

מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שסכין דקה מחליקה פנימה בקלות.

מוציאים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר מעט.

חוצים לחצי ומרוקנים את החצאים לקערה. השתדלו לא לפגוע בקליפה החיצונית.

בקערה: לוקחים כ- 3/4 מכמות הגבינה ומערבבים עם הביצה, החמאה והבצל ירוק ומוסיפים מעט מלח עד שנוצרת תערובת גושית עם ריח נעים.

ממלאים את החצאים המרוקנים של תפוחי האדמה ומפזרים את שארית הגבינה מעל ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות.

מוציאים ומגישים חם עם שמנת חמוצה ובצל ירוק ליד.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ