מתכון |

תפוחי אדמה צלויים עם איולי מיוחד

מיציתם את המתכון הנושן שלכם לתפוחי אדמה בתנור? קבלו שדרוג ממכר

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
תפוחי אדמה צלויים בשמן ארטישוק ופטרוזיליה עם איולי ארטישוק
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה (רגילים)
  • מלח גס ופלפל שחור
  • שמן ארטישוק (אפשר למצוא בכל מעדנייה) או שתשתמשו בשאריות השמן שנשאר כשקונים ארטישוק אה לה רומנה (ארטישוקים קטנים איטלקיים בשמן חמניות)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

חומרים לאיולי ארטישוק

  • 3 כפות מיונז
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית חרדל גרגירים
  • שן שום אחת
  • 3/4 כוס שמן ארטישוק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

שוטפים את תפוחי האדמה היטב.

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ובוזקים מלח מעל ומעט שמן זית.

מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שסכין דקה מחליקה פנימה בקלות.

מוציאים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר.

כשהתקררו חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ובקערה מערבבים עם שמן ארטישוק מלח ופלפל.

מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית כמו חיילים ומכניסים לתנור להזהבה והשחמה.

כאשר תפוחי האדמה מוכנים מפזרים עליהם פטרוזליה ומגישים.

במג'ימיקס טוחנים את השום יחד עם מיץ לימון, חרדל ומיונז ביחד.

מזלפים לאט לאט בטפטוף איטי את שמן הארטישוק עד שמתקבל ממרח טעים וריחני.

מגישים ליד תפוחי האדמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ