תפוחי אדמה צלויים עם איולי מיוחד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תפוחי אדמה צלויים עם איולי מיוחד

מיציתם את המתכון הנושן שלכם לתפוחי אדמה בתנור? קבלו שדרוג ממכר

4 סועדים דרגת קושי: קל
תפוחי אדמה צלויים בשמן ארטישוק ופטרוזיליה עם איולי ארטישוק
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

4 תפוחי אדמה (רגילים)

מלח גס ופלפל שחור

שמן ארטישוק (אפשר למצוא בכל מעדנייה) או שתשתמשו בשאריות השמן שנשאר כשקונים ארטישוק אה לה רומנה (ארטישוקים קטנים איטלקיים בשמן חמניות)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

חומרים לאיולי ארטישוק:

3 כפות מיונז

מיץ מחצי לימון

כפית חרדל גרגירים

שן שום אחת

3/4 כוס שמן ארטישוק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

שוטפים את תפוחי האדמה היטב.

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ובוזקים מלח מעל ומעט שמן זית.

מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שסכין דקה מחליקה פנימה בקלות.

מוציאים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר.

כשהתקררו חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ובקערה מערבבים עם שמן ארטישוק מלח ופלפל.

מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית כמו חיילים ומכניסים לתנור להזהבה והשחמה.

כאשר תפוחי האדמה מוכנים מפזרים עליהם פטרוזליה ומגישים.

במג'ימיקס טוחנים את השום יחד עם מיץ לימון, חרדל ומיונז ביחד.

מזלפים לאט לאט בטפטוף איטי את שמן הארטישוק עד שמתקבל ממרח טעים וריחני.

מגישים ליד תפוחי האדמה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות