מתכון מתכון

סלט תפוחי אדמה עם חזה אווז מעושן

מיקס של שני סוגים של תפוחי אדמה יוצרים לא רק סלט צבעוני, אלא משחק של מרקמים וטעמים בפה. מתכון של אסף שנער מחוות צוק

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סלט תפוח אדמה ראטה ותפוח אדמה סגול עם חזה אווז מעושן
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה סגולים
  • 5 תפוחי אדמה ראטה
  • מעט מלח
  • עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • כף וחצי לימון כבוש קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3 צנוניות פרוסות דק
  • 5 פרוסות חזה אווז מעושן

הוראות הכנה

לשני סירים נפרדים מכניסים כל סוג תפוחי אדמה ומכסים אותם במים קרים עם שני עלי דפנה ושלושה פלפל אנגלי וחצי כפית מלח.

מעלים לסף רתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שסכין דקה מחליקה פנימה בקלות.

מוציאים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר.

אפשר להשאיר את תפוחי האדמה עם הקליפה או בעזרת סכין לקלף את הקליפה מבלי לפגוע בתפוחי אדמה.

חותכים לחצאים או רבעים תלוי בגודל הרצוי או האהוב עליכם.

בקערת ערבוב מוסיפים את כל החומרים למעט חזה האווז.

מחממים מחבת ומניחים את פרוסות חזה האווז לצריבה קלה על כל צד (2 דקות לכל צד)

טועמים את הסלט מתקנים תיבול מניחים על הצלחות ומניחים את חזה האווז מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ